moc ráda bych se díky všem zkušeným na tomto fóru dostala k informaci, kde by bylo lze sehnat himálájský česnek. Ne,že bych opovrhovala českým, naopak, mám svůj, výborný a jsem s ním naprosto spokojená, ale himalájský jednostroužkový bych ráda zkusila a nemám s tím žádné zkušenosti, jak se pěstuje, jak se připravuje – kde se dá sehnat. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti? Díky.
Česnek himálájský RSS
-
-
Jednostroužkový česnek normálně kupuji v supermarketu, bývá balený po vícero kusech do takové rustikální mističky.
A jinak s ním pracuji normálně jako s klasickým. je dobrý na pečení, protože má jenom jeden stroužek a dobře se pak vymačká a je ho hodně. -
Také jsem ho viděla v hyper a super.
Ale nekupuji. Těším se momentálně z čerstvé zásilky českého paličáku, kolegyně z práce mi ho koupila na trhu ve Staré Boleslavi. Veškeré zásoby co byly doma už jsou fuč, tak sláva trhům! -
Díky za vaše odpovědi, chtěla jsem sehnat právě kvůli dalšímu rozšíření vlastním pěstováním, což si nejsem jistá, zda bude možná.Jeslti v tom tedy nevidíte tak zásadní rozdíl, do hyper a super kvůli tomu nepůjdu..-) Zkusím podusit v oleji český podzimní :-))), ale kdyby přeci jen měl někdo zkušenosti s tím, že se dá himalájský jednostroužkový vypěstovat, budu za ně vděčná :-) díky.