V zahraničí jsem odpozorovala, že není nijak neobvyklé, že před dobrými podniky stojí fronta lidí a trpělivě čekají, až se uvolní místo. Zároveň není do mnoha těchto podniků možné udělat rezervaci.
Naopak v Česku jsem se s frontami nesetkala (Bláhovku nepočítám:-), podniky berou rezervace a frontu asi nikoho ani nenapadne stát. Přitom brát rezervace v podnicích typu Lokál, kde se lidé rychle točí a v šest je celá hospoda rezervovaná na sednou a není si možné ani dát rychlou večeři, mi přijde nelogické.
Tak by mě zajímalo, jestli vy byste byli ochotní na svůj oblíbený
podnik stát frontu aspoň třeba v létě – kdybyste dostali aperitiv do
ruky a věděli, že se nestane, aby vás někdo předběhl?
Nebo vám to přijde jako opruz, kvůli kterému raději půjdete do
sousedního, i když třeba horšího podniku?