Máma solí maso, ale čím?
Máma solí maso... RSS
-
-
Chloridem sodným?
-
Ale jakým? Jaké NaCl používáte vy? Máte doma několik druhů soli nebo používáte kilovku za 5,80 na vše? (tolik aspoň stávala před nějakým časem)
-
sůl? já mám akorád rád,když je hrubá,s tím se mi líp solí.jináč mi je to šumák,nevidím rozdíl mezi mořskou a z dolů,vona každá sůl jednou byla mořská :-))
-
mám doma dvě:
mořskou obyč – sel marin (z Albia tuším) a pak fleur de sel z camargue :))
tu obyč dávám při vaření, fleur de sel jen nahoru na maso, na vajíčka, do salátů!
-
Mám obyčejnou, pak mořskou hrubou v mlýnku a ještě růžovou himalájskou. :-)))
-
a já mám plný pytlík ,–)
-
Věrtel soli, pytel soli, kopec soli, hora soli…sůl pro celé království?
Král Já První? :-))))
Ajvaj -
já používám hrubou sůl v mlýnku, nevím, jestli je to kotany nebo vitana,, prostě něoc takového, plus sůl s čili a barevný pepř od stejného výrobce. a pak máme ještě alpskou sůl s jódem, ale solíme hodně málo
-
na brambor a těstoviny sypu do vody nějkou tu krabičkovou alpskou, na vše ostatní melu himalájskou růžovku, je geniální, taky jsem se nechala nalákat na černou hawaiskou, ale tu jen k čerstvému chlebíku máčeném v oliváči…
-
tu himalásjku mám taky, ale používám ji vzácně šetřím si ji :)
já se s ní hlavně kochám :))
jsem
kochačka
;)
-
Kupte si takovou tu hroudu, co do ní strkaj svíčky a vždycky ji trochu vomáchejte …
-
Na solnou lampu nesahat! Koupila jsem si ji kdysi na esoterickém festivalu, dávno, dávno předtím, než se zní stal hit a začali do ní rvát elektriku.
-
esotericky festival:)
-
? Eh?
-
tak dnes jsem objevil objevene, ale je to pecka. v seafoodshopu maji morskou vyuzenou sul a necim tak paradnim jsem si uz dlouho neposolil krajic. ale ta cena je naprosto ulitla. 500kc/cca 250g… kourova chut a uzasna vune. s ruzovou nemam zkusenosti. chutna jako ordinerni sul??
-
Kouřovou sůl jsem kupovala za pár kaček v prodejně delikates u Rotta. Ta už tam asi není, dlouho jsem tamtudy nešla, ale třeba v Haškově ulici v obchůdku s kořením ji mají.
Přišla jsem na ni v době, kdy jsem se snažila jíst podle dělěné stravy – spolu s Beďom (režisérem Bednárikem) jsme si sdělovali po zkouškách finty na vaření. Hihi, oběma nám to pomohlo -na chvilku. Ale ta kouřová/uzená sůl je super. Jen nebude asi tak luxusní jako ta ze Seafood. -
Růžová je prostě růžová, krásná na pohled, příjemná na chuť.
-
Nejhezčí růžová je ta, která vyteče s polosyrovýho masa. Jestlipak mají ženský rády růžovu proto, že jim asociuje nacpání se masem po úspěšným lovu? :D
-
Davide: joooooooooo :))))
-
;-))))))
No, růžovoučkou zrovna nemusím…ale co se týče masíčka, to můžu.:-)
-
ruzova je nejlepsi, kdyz na mne mrka po zakrojeni vonaveho bifteku, ale nenosim ji, nechci vypadat jak pytel cukrove vaty… ;)
-
Nechceš vypadat jak …biftek :E
-
zkusim to prehodnotit a pak dam vedet :)
-
tak jsem opravdu v haskove ulici dnes koupil tu kourovou sul (tam se jmenuje kourova-v seafoodshopu vyuzena). moc se to neda srovnat, ta ze seafoodshopu ma daleko vyraznejsi aroma a chut, krasnou barvu a je takova prijemnejsi-opravdu ji ochutnate a bez etikety vite, ze je proste vyuzena. nicmene pomer cena vykon… skoda mluvit. haskova ul.-23kc/50g, tj. 115kc/250g vs seafood shop 499kc/cca 250g. a to mozna s tou ctvrtkilovkou prehanim…
-
http://www.edenshop.cz/…rod_823.html Tuhle jsem si tedka koupila ja, maso sice nesolim, ale ostatni ano. Snad bude dobra. Predtim jsem spotrebovala balicek morske soli z Atlantiku z Countrace. Asi i sul chce stridat, ja davam prednost nerafinovane, morske, ktera ma vice mineralu, nez ta bezna kuchynska.
-
Petule: zajimalo by mne u Tve nove soli jak moc je „vlhka“, jako jestli kdyz ji dam do slanky, tak se bude sypat nebo jestli musis „spetkovat“, protoze je slepena…
-
Tak to za par dni vyzkousim jeste dojizdim tu z Atlantiku. Vim co asi myslis, uz jsem mela nejakou „bio“ sul ze Sicilie, znacku uz nevim, byla ale dost draha. Byla hrubsi a silene vlhka. Byla v krabici a vevnitr jeste v sacku. Ja slanku nepouzivam, takze to muzu vyzkouset akorat naomak. Jeden chlapik mi poradil at si ji normalne oprazim a ze ta vlhkost se odpari, jestli mi to vadi. Delam si ale jeste na soleni dosolovadlo gomasio -oprazim sul, oprazim sezam a v te japonske misticce suribashi to spolu rozemelu, je to dobry na posypani obili, ryze, salatu, polevky, cehokoliv.
-
peknej hmozdirek, ja si koreni tlucu jen v obyc. z kamene, ale mne staci :) dej vedet, az budes mit vyzkousenou tu sul
-
… coz ten hmozdirek mam take na ruzny jiny, pepr atd. takovej obycejnej z Ikei, ta suribaska je na to gomasko nejlepsi, jelikoz ma ty treci vroubky a pekne se to v tom rozsmelcuje – kdysi jsem si gomasko koupila, take to maji v bioprodejnach, ale podle me je lepsi si delat stale cerstve, uz kvuli tomu sezamu, ze je to preci jen seminko a to je nejlepsi cerstve umlety. No tak po dlouhe dobe jsem si tu misku sehnala, ne tady, tady se mi zda teda pekne predrazena.Tak ja tu novou sul nacnu o vikendu, snad neco uklohnim…