Máma solí maso... RSS

Štítky: , , , , , ,

53 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máma solí maso, ale čím?

  2. Chloridem sodným?

  3. Ale jakým? Jaké NaCl používáte vy? Máte doma několik druhů soli nebo používáte kilovku za 5,80 na vše? (tolik aspoň stávala před nějakým časem)

  4. sůl? já mám akorád rád,když je hrubá,s tím se mi líp solí.jináč mi je to šumák,nevidím rozdíl mezi mořskou a z dolů,vona každá sůl jednou byla mořská :-))

  5. mám doma dvě:

    mořskou obyč – sel marin (z Albia tuším) a pak fleur de sel z camargue :))

    tu obyč dávám při vaření, fleur de sel jen nahoru na maso, na vajíčka, do salátů!

  6. Mám obyčejnou, pak mořskou hrubou v mlýnku a ještě růžovou himalájskou. :-)))

  7. a já mám plný pytlík ,–)

  8. Věrtel soli, pytel soli, kopec soli, hora soli…sůl pro celé království?
    Král Já První? :-))))
    Ajvaj

  9. já používám hrubou sůl v mlýnku, nevím, jestli je to kotany nebo vitana,, prostě něoc takového, plus sůl s čili a barevný pepř od stejného výrobce. a pak máme ještě alpskou sůl s jódem, ale solíme hodně málo

  10. na brambor a těstoviny sypu do vody nějkou tu krabičkovou alpskou, na vše ostatní melu himalájskou růžovku, je geniální, taky jsem se nechala nalákat na černou hawaiskou, ale tu jen k čerstvému chlebíku máčeném v oliváči…

  11. tu himalásjku mám taky, ale používám ji vzácně šetřím si ji :)

    já se s ní hlavně kochám :))

    jsem

    kochačka

    ;)

  12. Kupte si takovou tu hroudu, co do ní strkaj svíčky a vždycky ji trochu vomáchejte …

  13. Na solnou lampu nesahat! Koupila jsem si ji kdysi na esoterickém festivalu, dávno, dávno předtím, než se zní stal hit a začali do ní rvát elektriku.

  14. esotericky festival:)

  15. ? Eh?

  16. tak dnes jsem objevil objevene, ale je to pecka. v seafoodshopu maji morskou vyuzenou sul a necim tak paradnim jsem si uz dlouho neposolil krajic. ale ta cena je naprosto ulitla. 500kc/cca 250g… kourova chut a uzasna vune. s ruzovou nemam zkusenosti. chutna jako ordinerni sul??

  17. Kouřovou sůl jsem kupovala za pár kaček v prodejně delikates u Rotta. Ta už tam asi není, dlouho jsem tamtudy nešla, ale třeba v Haškově ulici v obchůdku s kořením ji mají.
    Přišla jsem na ni v době, kdy jsem se snažila jíst podle dělěné stravy – spolu s Beďom (režisérem Bednárikem) jsme si sdělovali po zkouškách finty na vaření. Hihi, oběma nám to pomohlo -na chvilku. Ale ta kouřová/uzená sůl je super. Jen nebude asi tak luxusní jako ta ze Seafood.

  18. Růžová je prostě růžová, krásná na pohled, příjemná na chuť.

  19. Nejhezčí růžová je ta, která vyteče s polosyrovýho masa. Jestlipak mají ženský rády růžovu proto, že jim asociuje nacpání se masem po úspěšným lovu? :D

  20. Davide: joooooooooo :))))

  21. ;-))))))

    No, růžovoučkou zrovna nemusím…ale co se týče masíčka, to můžu.:-)

  22. ruzova je nejlepsi, kdyz na mne mrka po zakrojeni vonaveho bifteku, ale nenosim ji, nechci vypadat jak pytel cukrove vaty… ;)

  23. Nechceš vypadat jak …biftek :E

  24. zkusim to prehodnotit a pak dam vedet :)

  25. tak jsem opravdu v haskove ulici dnes koupil tu kourovou sul (tam se jmenuje kourova-v seafoodshopu vyuzena). moc se to neda srovnat, ta ze seafoodshopu ma daleko vyraznejsi aroma a chut, krasnou barvu a je takova prijemnejsi-opravdu ji ochutnate a bez etikety vite, ze je proste vyuzena. nicmene pomer cena vykon… skoda mluvit. haskova ul.-23kc/50g, tj. 115kc/250g vs seafood shop 499kc/cca 250g. a to mozna s tou ctvrtkilovkou prehanim…

  26. http://www.edenshop.cz/…rod_823.html Tuhle jsem si tedka koupila ja, maso sice nesolim, ale ostatni ano. Snad bude dobra. Predtim jsem spotrebovala balicek morske soli z Atlantiku z Countrace. Asi i sul chce stridat, ja davam prednost nerafinovane, morske, ktera ma vice mineralu, nez ta bezna kuchynska.

  27. Petule: zajimalo by mne u Tve nove soli jak moc je „vlhka“, jako jestli kdyz ji dam do slanky, tak se bude sypat nebo jestli musis „spetkovat“, protoze je slepena…

  28. Tak to za par dni vyzkousim jeste dojizdim tu z Atlantiku. Vim co asi myslis, uz jsem mela nejakou „bio“ sul ze Sicilie, znacku uz nevim, byla ale dost draha. Byla hrubsi a silene vlhka. Byla v krabici a vevnitr jeste v sacku. Ja slanku nepouzivam, takze to muzu vyzkouset akorat naomak. Jeden chlapik mi poradil at si ji normalne oprazim a ze ta vlhkost se odpari, jestli mi to vadi. Delam si ale jeste na soleni dosolovadlo gomasio -oprazim sul, oprazim sezam a v te japonske misticce suribashi to spolu rozemelu, je to dobry na posypani obili, ryze, salatu, polevky, cehokoliv.

  29. peknej hmozdirek, ja si koreni tlucu jen v obyc. z kamene, ale mne staci :) dej vedet, az budes mit vyzkousenou tu sul

  30. … coz ten hmozdirek mam take na ruzny jiny, pepr atd. takovej obycejnej z Ikei, ta suribaska je na to gomasko nejlepsi, jelikoz ma ty treci vroubky a pekne se to v tom rozsmelcuje – kdysi jsem si gomasko koupila, take to maji v bioprodejnach, ale podle me je lepsi si delat stale cerstve, uz kvuli tomu sezamu, ze je to preci jen seminko a to je nejlepsi cerstve umlety. No tak po dlouhe dobe jsem si tu misku sehnala, ne tady, tady se mi zda teda pekne predrazena.Tak ja tu novou sul nacnu o vikendu, snad neco uklohnim…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.