na jídle jsou neustálá překvapení. poslední dobou se vyžívám v momentech, kdy se mi lehce změní vnímání chuti nebo nějaké základní/časté/prověřené suroviny.
znáte tyhle momenty, kdy se „sepne“ nové spojení a udělá to miam? ;)
dávám tři příklady z poslední doby:
1) jarní cibulka – očištěná, rozkrojená na tři části, zprudka a v místech doteku s pánví ogrilovaná do černa, potom na minutku zabalená do alobalu = nečekaný zdroj intenzivní „masité“ chuti, voňavé na povrchu, uvnitř božsky měkké ;) miam!
2) vajíčko – uvařené kousek přes hniličku nebo až na tvrdo, žloutek zakápnutý roztaveným máslem a světlou sojovou omáčku usukuchi = kurnik fix miam a hukot ;)
3) olivy – olivy naložené v sladkém sirupu = opět miam. skoro až zvrácené!!! ;)
máte příklady z poslední doby, kdy se vám základní surovina/recept/jídlo vyjevilo v novém světle? ;) sem s tim!