Uvažuji nad domácí výrobou všemožných druhů sýrů z kozího mléka. Máte někdo zkušenost s dobrými kulturami? Mě napadá jen Milcom, který zasílá na dobírku v „rozumně malém“ množství. Ráda si nechám poradit něco již osvědčeného, zkušenost s nimi zatím nemám.
Sýrařské kultury RSS
-
-
Dnes jsem byla na male kozi farmicce, odkud si povezem domu hromadu ruzne vyzralych syru. Maji opravdu bozske! Pristi tyden si pro ne jdeme, tak se mohu optat na kulturu.
Kdyby chtel jeste nekdo ochutnat jejich syr, klidne mi napiste, je uz jedno jestli jich povezu 20 nebo 30 ;-)
Delaji bud ciste kozi, ale i napul s kravskym mlekem, ty take nemaji chybu!
Zitra dam par kozich foto na fcb. -
Díky, pokud se se svojí kulturou svěří, budu jen ráda:) Kde ta farma vlastně je?
-
3: nejspíš ve Francii.
Jinak tady na cuketce psala o domácí výrobě sýrů kami čtenářský zápisek.http://www.cuketka.cz/?p=2069 v diskusi jsou pak myslím i další odkazy.
-
Mlékárenské kultury už nepoužívám, vystačím si s jogurtem a zakysankou. Ale podrobně jsme to opravdu rozebírali v Kytkou zmíněném článku, resp. diskusi pod ním.
-
3: tady kousek; u Le Mans ;-)
par foto zde: http://www.facebook.com/album.php?… -
4 a 5: Vím, článek jsem četla již před časem, díky za upozornění. Přesto mě zajímalo, jestli nemáte někdo dobrou zkušenost s jinými kulturami.
6: Škoda, že tak daleko:) -
pokud máte zájem o kultury, podívejte se na náš eshop. Prodáváme veškeré potřeby pro malé sýraře. http://www.ekokoza.cz
A pokud máte zájem o sýr, můžete se k nám zastavit a ochutnat. -
Pokud chcete kultury, podívejte se na http://www.dobrysyr.cz
Opravdu slušný výběr.