Včera, asi podruhé v životě, jsem si dal v restauraci tiramisu. Chápu,
že může být několik dnů staré, a nemusí to být jakosti na závadu, ale
zajímalo by mne, zda je normální, že je na povrchu asi milimetrová mírně
oschlá krusta, která se lepila na patro skoro jako sušené mléko, tedy nic
moc. Nicméně nemám zkušenost, tak jsem to seškrábl, snědl, a s obsluhou
neřešil. Chuťově bylo jinak slušné.
Podotýkám, že tiramisu bylo v chlazené vitríně uskladněno bez posypu
kakaem.
Doma se tiramisu neohřeje déle než ihned po vyndání z lednice, takže jsem
se s tímto nesetkal.
Takže se táži: Je krusta na povrchu známkou nějaké stařešiny, kterou je vhodno mrštit po obsluze zpět, nebo je to normální? Případně, za jak dlouho se milimetrová krusta vytvoří na povrchu tiramisu bez posypu kakaem?