predstavte si, mate kilo na nakup surovin pro tu co nejlepsi bastu – co uvarite? A ne, nevykradam Ramsayho, tady si muzete alespon vybrat suroviny :)
(alias pred vejplatou)
predstavte si, mate kilo na nakup surovin pro tu co nejlepsi bastu – co uvarite? A ne, nevykradam Ramsayho, tady si muzete alespon vybrat suroviny :)
(alias pred vejplatou)
a aby tu nebylo smutno, pockejte si do vecera az si budu delat vecu – nafotim
predstavuju si, ale pro kolik lidi? pro jednoho nebo pro hladovou rotu?
dve porce, nepocitaje napoje, predkrmy, dezerty a dalsi burzoazni vymysly ;)
Na dvě porce nemám moc odhad, 4 za 200 a půlku nechat na druhej den by mi šly líp. Nicméně vzhledem k tomu, že na kurzu počítáme s nějakejma 65 korunama na osobu a den, je rozpočet 50 na osobu a jídlo celkem luxusní (pokud se tedy dá počítat s tím, e doma je nějaké koření, sůl, mouka, olej atd a nemusí se tím pádem počítat s koupí všeho tohohle když se použije zanedbatelná část balení.
zakladni veci neni treba zapocitavat, proste ukazte to co se zhruba vejde do kila, na halire kaslat – nema to bejt o penezich ale o kreativite s nejdostupnejsima surovinama :)
Dobře v tom případě bych udělal třeba kuře v hořtici, což ale není moc kreativní, protože je to osvědčenej recept – dvě porce kuřecích řízků (měly by se do cenového limitu vejít i prsní, ale pokud by to bylo moc, nebo je máte prostě radši, tak klidně levnější stehenní – ale je to kromě rýže prakticky jedinej nákup). Kelímek plnotučný hořtice je několikakorunová záležitost. Maso připravit na tenčí plátky a naložit do marinády z hořtice, pár kapek octa, olivového oleje a vhodného koření, čerstvé bylinky nic nezkazí. Nechat aspoň pár hodin, občas promíchat. Na pánvi rozpálit olej a opéct maso, marináda se leje do pánve s masem také. Na konec přidávám pro zjemnění malej kousek másla. Jako příloha se hodí rýže a je potřeba mít po ruce chleba na vytírání pánve. (-:
nice, rejzi nemam rad ale s chlebem by to mohlo jit taky. zkusim :)
porad je to neco jinyho nez kupovana sekana za 25 s horcici za 75 :)
jé super téma :) ukradu kytce surovinu a sice kuře!!! + recept na který mám teď asi nejvíc chuť :)
kuřecí stehenní řízky + bramborový salát s řapíkatým celer, červenou cibulkou a vinaigrette :) jo tak to bych zblajznul hned a myslím, že < 100,– Kč ideál :) (alespoň pro mne tady a teď)
brambory na loupacku s cesnekovym tvarohem a pazitkou, na to mam hroznou chut a muzu si nechat zajit, dneska budou testoviny s rajcatovou omackou :(
ha, a u me budou dneska brambory, i kdyz trochu jinak – a upozornuju, mam naprosto dokonaly brambory od specialisty :)
recept mojí babičky-lepenice
brambory uvařit.cibulku osmažit.zelí podusit v troše vody a slejt.smíchat
šťuchadlem až je to úplně na sračky.
jíst a vzdychat.
bohatec může přidat do cibule klobásu.
nice, brambory, ty jim k veceri posledniho pul roku :) zkusim taky
ad 10: mimochodem, kureci salat sem zkousel nedavno, podomacku marinovany a koreneny kureci maso + cerstvej salat, malem sem to neubehal :)
tak pratele, jsem moc opily na to abych varil bohuzel hostina bude zitra i s fotkama – ale o to lepsi, ted citim vinu :)
stovka na dva lidi? steak z vysokého roštěnce s domácími hranolky
2× 200g roštěné 80 kč
0,4 kg brambor 4 Kč
tři lžíce slunečnicového oleje
pepř
sůl
+rajčátka + okurka ze zahrádky
maso osolím, opepřím, naložím do oleje v plastovym pytlíku, nechm
odležet
brambory ve slupce omyju, povačím 5–8 minut podle velikosti
nakrájím na osminky, pokapu olejem, dám do horkovzdušné trouby
nakrájím rajčata a okurku na oblohu/salát
Hodím maso na pánev, otočím, hodím na talíř, vyndám hranolky, oťapu je
kuchyňskou papírovou utěrkou (pryč s tukem), hodím na talíř. přikydám
zeleninu a jde se jíst naše nejoblíběnější večeře, kteoru zvládáme
i bez brambor, jen s chlebem nebo taky jen maso + zelenina. stovka je pořád
hodně peněz, za to se dá udělat i rizoto s malejma krevetkama
17: mnam!
16: Tak to jsi měl vařit už s předstihem a nejlíp nějakou dobrou polívku na spravení chuti a zažívání (-:
17. JJ, jak jsem psal, 100 na dva lidi a jedno jídlo je luxusní rozpočet, do kterýho se vejde strašně moc jídel.
Droždová pomazánka na čerstvý chleba :)
Sádlo či sádlo+škvarky na dobrý chleba :)
Pečené brambory na sádle s cibulkou :)
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a parmezánem :)
Těstoviny s omáčkou z nivy :)
Těstoviny s česnekem a špenátovými lístky :)
záleží na sezóně…
teď třeba zrovna:
Květákový mozeček + nové brambory, přelité máslem * mňam :)
Květákový mozeček
plátky kuřecích stehen bez kosti, do pekáčku, osolit, zalít smetanou,
aby byly skoro zalité, do smetany podle chuti koření, já dávám buď hodně
česneku a nebo snítky čerstvé rozmarýny, zavřít pekáček a péct pomalu
v troubě tak na 150 stupňů tak 2 hodiny – miluju to maso nasáklé
smetanou a kořením
k tomu chleba na tu báječnou omáčku
a jde to i s plátky vepřové krkovice
Stovka je fakt velmi velkorysý rozpočet. Za to v pohodě koupím rybu (ne filé) a upeču ji s bramborami. Nebo koupím tvaroh a jahody a udělám knedlíky pro osm lidí :). Já mám vlastně problém vymyslet normální jídlo, které často dělám a které se do limitu nevejde. To by muselo být fakt něco luxusního jako krevety nebo pečená husa.
Vařit se dá i za dvacet korun – čočková polévka s trochou kvalitní uzeniny a řádnou dávkou česneku nikdy nezklame.
Quiche lorraine s pórkem a salát. A vystačí to i pro 4. :-)
Těstoviny na milion způsobů.
Zeleninové kari s rýží.
Pita nebo tortilla s různými náplněmi.
Vegetarianská musaka. Pro dva vlastně i s masem :-)
Jsem zvyklá vařit spíš pro 3 – 4 lidi, tam ta stovka je trochu
omezující, ale pro dva je to v klidu
Zelené fazolky na smetaně a k tomu nové brambory. Mňam -máme zrovna
dneska, neboť je zítra sv.Berouse.
Kerkonošské kyselo. Kvásek je za hubičku, houby nasušené, něco brambor,
dvě vejcišťata, jiskřička másla, cibulka.
Spousta jídel zde již uvedených.
Plno polévek, těstoviny, rýže, kuskus na mnoho způsobů…I to maso se bez
problémů vejde, včetně třeba guláše.
k lepenici bych dala kousek libového bůčku nebo něco domácího
prejtu.(který máme od zabijačky na mrazáku a ve vhodnou chvíli ho
vítězně vylovíme a upečeme.Cmunda, karbanátky, i ten hnusnej
smažák(jediné jídlo které nepozřu). Topinky a tatarák z falešné
svíčkové…
takze, ehm ehm
http://img168.imageshack.us/…radlozt7.jpg
ty nejlepsi brambory v pare, opatlany v chilli paste ze spanelska a
smazeny – chilli se bud prichyti nebo trochu pripece, ale tak to mam rad –
a karcinogenu se nebojim, jakozto silny kurak to mam spocitany tak jako tak
:)
sos je z bilyho jogurtu, kecance majonezy a zbytku chilli. upozornuju, neni tam
ani zrnko soli. naklady na tenhle talir cca. 35 korun, bud dva tak akorat
najedeny stravnici nebo jeden funici ja – coz byl ten pripad :)
a omluvte muj foodstyling, mel sem hlad, tak sem to rychle blejsknul a
sezral
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.