Rád bych pochválil Pizzerii Grosseto na Vinohradech. Při mé sobotní (20. března 2010) návštěvě jsem byl velmi spokojen. Začne to už velmi praktickým systémem uvádění ke stolu (a prosím není to žádný diktát, ale v duchu „bude vám tenhle stůl vyhovovat?“). Pokračuje se usměvavou (a jako muž musím dodat, pohlednou dámskou) obsluhou, které nelze nic vytknout ani co do rychlosti, ani co do profesionality. Také jídlo bylo vynikající (pappardelle con funghi e salami piccante). Doufám, že od 1. července přejdou na zcela nekuřácký provoz, protože kuřácký prostor není od nekuřáckého stavebně oddělen a při troše smůly vám někdo od kuřáckého stolu může „čadit“ rovnou pod nos (tentokrát jsem měl štěstí).
Druhá pochvala směřuje na Národní třídu, do Café Louvre. Příjemná paní v šatně. Výborné polední menu. Obsluha, která přesně dokáže odhadnout, kdy obsloužit a kdy nerušit (při četbě, v rozhovoru apod.); ano, měl jsem zase štěstí na neobyčejně půvabnou servírku. Detail: papír a obyčejná tužka na každém stole (praktické!). Nekuřáci jsou bohužel, pominu-li jídelní část vlevo od vstupní haly, vytlačeni do samostatné místnosti, trochu izolováni od toho pravého kavárenského provozu. Uvítal bych, pokud by to bylo naopak: kuřáky nasměrovat do dnešního nekuřáckého salonku a velkou kavárnu „předat“ nekuřákům. Cafe Louvre – místo všech vašich schůzek. Nikoho nadarmo.