Stalo se mi, že jsem nechala v ledničce ležet půlku hermelínu. Teď jsem ho rozbalila, jestli už je dobře zralej, a na řezu je bílá chlupatá plíseň, na první pohled stejná, jako má na tom sýru být. Je to opravdu tak, že se plíseň z povrchu sýra rozlezla i na dosud neplísňový řez, nebo je to něco cizího a je to špatně? Jestli se nepletu, „špatná“ plíseň na hermelínu je zrzavá…
Plísňový... zplesnivěl? RSS
-
-
Není to špatně. Když koupíte jakýkoliv sýr s vnější plísní balený po dílcích, tak je bílá plíseň za chvíli i na povrchu řezu.
-
Plíseň je už od začátku v celé hmotě sýra, to chlupaté jsou pouze její rozmnožovací orgány, které vyrůstají na všech površích sýra, aby se spory mohly dostávat do okolí. Takže „chlupatý“ řez je normální.
-
I já děkuju za tuhle radu ! :)