Byli jsme v restauraci, kde nám v jídelním lístku sdělovali, že ke každému jídlu je účtován couvert ve výši 15 Kč na osobu.
Objednali jsem si tresku s vídeňským bramborovým salátem a candáta s bramborami. Po příjmutí naší objednávky nám byla donosena ošatka s chlebem. Ná náš dotaz, k čemu že je přinesený chleba, jsme se dozvěděli, že mají ve zvyku ke každému jídlu podávat ošatku s chlebem. Na naši poznámku, že k objednanému jídlu se chleba nehodí, servírka poznamenala, že chleba můžeme využít, kdybychom měli hlad. Z chleba jsme nic nesnědli.
Přesto, že obsluha odnášela ošatku námi netknutou, na účtu se jako první položka skvělo: 2× couvert á 15 Kč, celkem 30 Kč.
Couvert zahrnoval pouze chleba, žádné další pochutiny (např. kečup, hořčice, olivový olej, koření) nebyly k dispozici. A ani ty by se k většině nabízených jídel nehodily.
Jaký je váš názor na couvert, který nemůžete využít, protože se k objednanému jídlu naprosto nehodí, a přesto ho máte naúčtovaný?