Dobrý den,
pracuji v jedné kavárně jako baristka a mám obrovský problém se svou kolegyní. Jsme neslučitelné existence. Jen upozorňuji, že v oboru vyučená nejsem, ale jsem obrovský nadšenec, který se za barem s většími či menšími přestávkami phybuje cca 5 let a snaží se všemožně vzdělávat.
Náš „momentální“ problém spočívá v mlýnku na kávu. Jelikož v kavárně pracuji teprve 3 měsíce, nemůžu si dovolit „vyskakovat“. To nepočítám, že se prý nemusí čistit páky, kávu mele na půl dne dopředu, hlava kávovaru se po každé dávce nemusí proplachovat,…atd – říkal prý pán od servisu (toho deb..a bych chtěla poznat).
Ptala jsem se, kdy naposledy byl čištěn mlýnek na kávu a odpovědí mi bylo, že mlýnek na kávu se čistit NIKDY nemusí (je starý cca 5 let – od otevření kavárny). Je to obyčejný samostatný mlýnek, kde se hrubost mletí nastavuje manuálně, prostě kavárenská klasika.
Proto má laická otázka…Jak často by se měl mlýnek čistit ? Odmítám úplně vzít v úvahu že nikdy, protože je to hloupost.
Děkuji za odpovědi