Zdravím,
uvítal bych nějaké tipy na dobré knihy – kuchařky na pečení
moučníků, dortíků a zákusků. Poradí někdo z vlastních
zkušeností?
Kuchařka na moučníky RSS
-
-
Už delší dobu jsem pokukovala po kuchařce Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové a ježíšek ji přinesl.Můžu doporučit, psali o ní i v časopise Apetit.Recepty jak na obyčejné buchty,koláče,tak i na zákusky a dezerty.A navíc jsou odzkoušené a funkční – žádné recepty stylu „jedna paní povídala“.Cena kolem 700,– Kč,ale na internetu se dá sehnat podstatně levněji.
-
Používám převážně kuchařky Pečeme s potěšením (Ch. Teubner, A. Wolterová) a Dezerty a cukroví (M. Berryová). Vyzkoušela jsem z nich opravdu velkou část receptů a vše fungovalo vždy perfektně. V Pečeme s potěšením jsou navíc i zajímavé recepty na chleby.
Občas sáhnu i po klasické české – Moučníky a cukroví, autora nevím, nemám ji teď tady a nikdy mě nenapadlo tam jméno hledat, je taková hnědá brožovaná formátu A5. V ní jsou totiž recepty na klasické cukrárenské dortíky – laskonky, indiánky a tak, což občas potřebuju, a jsou též vždy zcela funkční.
-
Zrovna jsem asi před hodinou dopekla buchty podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové ;-)
-
Nedávno jsem si koupila kuchařku Kouzlo dezertů od Mirky Slavíkové. Zajímavá knížka s neobvyklými zákusky, ale jako hlavní nebo první kuchařku, podle které se má člověk naučit péct sladkosti, bych ji asi nedoporučila. Spíš jako doplněk pro příležitostný experiment.
-
Dneska jsem pekla koláč podle Velké domácí cukrářky od Pavlíny Berzsiové – a tuhle knížku můžu doporučit, vždycky se mi sladkosti z ní povedou. Obsahuje recepty na klasiku i „moderní“ zákusky, základní recepty na těsta, rady a spoustu obrázků.