koupil jsem tento týden opět svoje oblíbené vepřové ze Sasova (http://biofarma.cz/) a narazil jsme na následující problém – při tepelné úpravě maso páchlo podobně jako kančí. kdo to znáte, tak víte, co myslím. takový ten typický štych, který se pak přeráží aromatikou láku, kořením a způsobem úpravy. jen podotýkám že maso bylo čerstvé, vakuově balené a v naprostém pořádku.
bylo mi to divné a tak jsem zapátral a ejhle:
http://biofarma.cz/…rm-kanecku-2
a
http://biofarma.cz/…746b/502.pdf (strana 9)
nekastrovaní kanečci! v tom svém článku v podstatě přiznávají, že to tam lze rozpoznat. já jsem se teď s tím u vepřového setkal poprvé a není mi to příjemné ;) kdybych chtěl kančí, kupuji kančí.
máte někdo podobnou zkušenost? chytl jsem zrovna dávku masa s náhodným vysokým obsahem skatolu a androsteronu, nebo jste to někdo zachytil taky a častěji? ;)