Máte někdo zkušenosti s přípravou jídla v tajine? Můžete doporučit
konkrétního výrobce, materiál, velikost apod.?
Vařila jsem v ní jednou u známých, zaujala mne, ale nic moc dalšího
o ní nevím.
Okoukla jsem zatím Emile Henry – třeba http://eshop.vasekuchyne.cz/…rod_642.html
Ovšem netuším, jakou velikost vybrat, nebo zda raději nejít do varianty
„kovový spodek – keramická čepička“, kterou jsem zahlédla někde
jinde a měla by jít i na indukci (Emile Henry by musel být doplněn
speciální redukcí, asi za 2000 Kč).
Děkuji za radu!
Nádoba "tajine" RSS
-
-
Kovový spodek + keramická čepička prodává ikea (nebo aspoň ještě loni prodávala) asi za 1500, takže podstatně levněji než Emile Henry. Ale správně má být tažín celý keramický, v zemi původu se asi moc nepočítá s použitím na indukci. Pokud jde o velikost, tak asi ten prostřední, protože ten nejmenší je příliš malý a ten největší podle mě je větší než běžná plotýnka a ani do běžné trouby se nevejde.
Já tažín normálně nahrazuju vysokou teflonovou pánví s poklicí, myslím, že to klidně jde, jde o to dodržet postup (pomalé několikahodinové dušení) a nemusí být zrovna originál nádoba.