90: Uvidíme, taky se toho bojím, předpokládám, že těch trhů určitě minimálně ubude, ale nějaké by zůstat mohly – přeci jen jak si na to lidé jednou zvyknou, bude těžší jim je zase sebrat. V rozjezdu určitě blížící se volby hrajou velkou roli, to je jasné, ale pro pokračování by už třeba nutné být nemusely.
Čerstvé mléko z Agro Jesenice RSS
-
-
Mléko je dobré, mám ho doma v lednici. Sice jsem to "zaplatila " rozbitými koleny (přebíhala jsem z tramvaje na tramvaj), ale nevadí. Litr stojí 10,– Kč litr a lahve mají po 5,–Kč. Můžeter si načepovat na košt i za korunu. Přelepku s KDU-ČSL jsem hed sloupla. Doufám, že mlékomat tam bude i po volbách, s mlékem nedotovaným.
-
Před chvílí jsem se vrátila ze Zličína, kde jsme sháněly s dcerou holínky (nakonec úspěšně), ale kromě jiného jsme objevily automat na mléko – jak jsem zjistila, už to sem někdo před pár dny napsal. Máme na stole litřík a ochutnáváme, do večera myslím nevydrží. Dcera byla z nákupu přímo nadšená, jako každé dítě miluje prodejní automaty, a protože jsme o tom nevěděly, koupily jsme i láhev.
Ten automat se nedá přehlédnout, je to stánek přímo na parkovišti a na střeše je veliká kráva,právě díky ní jsme si toho všimly. Cena je 20 Kč za litr, láhev za 10 Kč. -
93: Dva dotazy – 1) kolik je dceři?, 2) převařila jste to?
Nic ve zlém, z jedné strany myšlence mlékomatů moc fandím, z druhé strany, protože trošku tuším co a jak, mám obavy, velké.
Mmch. před 14 dny jsme měly babinec se spolužačkami z VŠ, tak jsem na mlékomaty zavedla řeč. Ani jedna z nich o této „instituci“ nevěděla, všechny bez výjimky se ale vyděsily (dvě z nich se profesně věnují mikrobiologii, další chodila před VŠ na mlékárenskou průmyslovku). Ale jakože jsem nic neřekla. -
kdyby moje babicka dodrzovala zpoloviny takove hygienicke podminky, jako automaty jesenic, tak jsme vazne stastna:-) pila jsem spokojene jako prazske dite narazove jen o prazdninach na Slovensku a proste si telo musi zvyknout, no.. – neprevarovala a vypilo se, nerikam, ze to je spravne, ale zas me pak hned neco neskoli, mam pocit:-)
-
Zličínský krávomat jsem už také otestoval a super :o) Vápenná voda z tetrapaku se může jít zakopat.
-
Taky piji neprevařené a stále žiju :-) jedine co me na tom znepokojuje je ten napis ze se mleko musi prevarit :-)
-
Čerstvé mléko jsem nepila poprve a nikdy jsem ho neměla převařené – zatím bez jakýchkoliv následků. Předpokládám, že tohleto mléko je méně nebezpečné než to, co jsme jako děti pily v létě o prázdninách – hezky ručně nadojené a uchovávané někde ve sklepě na sedmém schodu.
-
Tak ještě jedna zpráva pro mimopražské: v Hradci Králové umístěny nově dva automaty na mléko – jeden u Terna, jeden na Baťkově náměstí. Tak snad se i tady blýská na lepší časy…
Já jsem zatím nepila, protože jsem neměla kde převařit (jsem těhotná), ale kolegyně a příbuzná chválily.
-
Dnes jsem byla vyzkoušet čerstvé mléko na Kubáňském náměstí. Litr za 20, láhev za 5. Nepřevařovala jsem a zatím nic. Dle mého názoru tam to upozornění bude spíš jako pojistka, pokud je člověk zdravý, nemusí se bát.
-
Dotaz pro zkušené, už jste zkusili využít mléko z krávomatu na domácí sýrařinu apod. ? Díky
-
Uz mame dva bochnicky syra, takze to jde :) zatim zraje a je to nas uplne prvni pokud o syr, takze nevim, ale kazdopadne syr z automatoveho mleka vyrobit jde. Prvnich deset litru mleka bylo normalnich jako z obchodu (= nic moc), druhych deset litru uz bylo o neco lepsi..
-
Díky za info :o) Asi jdu nakupovat a experimentovat.
-
Tak jsem dnes taky otestoval Zličínský krávomat. Trochu mě nepříjemně překvapilo, že výdejní okénko je u tohoto typumenší, než u toho ve Vestci, takže s dvoulitrovkou od Kofoly to byl trochu boj. Nicméně načepovat se mi podařilo, i když jsem musel nechat otevřená dvířka a držet láhev skloněnou. Taky se dá načepovat jen litr za 20,– nebo půl litru za 14,– u toho ve Vestci člověk může hodit libovolnou částku a po stisknutí tlačítka Start automat vydá příslušné množství mléka, případně se dá výdej druhým tlačítkem přerušit, když potřebujete vyměnit láhev.
Ale aspoň že máme konečně nějakej krávomat i jinde v Praze, než na jihu.Pro hledající: Krávomat není přímo před Tescem, je v rohu parkoviště mezi Starbucks, Baťou a Gigasportem. Dřevěná budka s krávou na střeše.
-
104. Dneska jsem videla z tramvaje, ze automat na Karlaku porad stoji, i dkyz nevim, zda je po volbach stale tak vyhodny…:-) Neni to tak strasne, prece jen, centrum Prahy to je:-)
-
Nechci zakládat vlákno a nevím kam napsat, ale ve Velkém Poříčí u Hronova (z Jesenice trochu z ruky, ale nevadí, prostě propagace našeho regionu :-))) už funguje nový mlékomat. Je to před jídelnou základní školy, dá se čepovat jakékoli množství a je to mléko malého soukromníka, tak se zmiňuji, až někdo pojede kolem třeba do Ádru, že už je mléko po cestě :-))
mapa: http://www.mapy.cz/#…
-
Mlékomat u lidovců je, cena ale už přelepena na 20 Kč…
-
Dalo se čekat! Ale hlavně, že vůbec je!
-
Nevi jestli to tu uz nebylo ,ale uz je tez v Holesovice trznici.
Zelinarska hala tusim c.22.