Inspirována vedlejší diskusí se ptám – jak děláte „tu svoji“ vajíčkovou pomazánku?
Vajíčková pomazánka RSS
-
-
Rozmackam vidlickou vajicka, uvarena ne-uplne na tvrdo, pak pridam majonezu,sul, struhnu pepr, dam malou lzicku horcice – nasi plnotucne
kdyz mam chut na lehci tak misty poloviny majonezy dam cerstvy syr, kdyz jsem byla v Italii, delala jsem ji z ricotty a byla vyborna -
Nastrouhám vajíčka natvrdo, vmíchám tvaroh a hořčici a osolím. To je základní verze, dá se samozřejmě vylepšit majonézou nebo zakysanou smetanou, ale celkově zůstávám zrovna u tohoto jídla u jednoduchých variant.
-
Přidávám také najemno nakrájenou šalotku.
Pane Kytko, jak „strouháte“ vejce natvrdo? Já je dokážu maximálně rukou promačkat takovou kulatou mřížkou, co měla původně sloužit nejspíš jako kráječ na hranolky.
-
4: Na klasickým struhadle typu „velký kapky“, zcela obvyklým způsobem. (-.
-
Uvařím vajíčka natvrdo, bílky nakrájím na kostičky, cibuli hodně najemno (když mám, tak bílou, jinak obyčejnou a nechám ji napřed trochu „vyprchat“). Umíchám žloutky se změklou trochou másla a s plnotučnou horčicí, všechno smíchám a osolím.
-
Vajíčkovou pomazánku už jedině tuhle:
http://dolcevita.blog.cz/…va-pomazankaChutná stejně, jako ta z mého dětství. S hrnkem mléka, na čerstvém chlebu a pochopitelně, nesmí chybět ta pažitka!
Doporučuji udělat rovnou z dvojité dávky. :-) -
Nastrouhám bílky na mrkvovém struhadle. Žloutky, sůl, pepř, hořčici, pomazánkové máslo a kousek normálního másla vyšlehám za přikapávání horkého mléka, pak vmíchám strouhané bílky.
-
Můžete přidat trochu křenu ;-)
Moje kámoška přidává i trochu celeru, mňam. -
díky všem za tipy, jste úžasní a vaše pomazánky taky. Přidá se ještě někdo?
-
U nás zase část rodiny vyžaduje přidání nakládaných okurek nakrájených najemno.
-
vajíčka, cibulka, hořčice, majonéza (pro odlehčení se může přidat jogurt) pepř, sůl a nakonec strouhaný sýr.
dělám i s tuňákem. vajíčka, tuňák, malá majonéza, hořčice, sůl, pepř, citronová šťáva a nasekaný listy z celeru. ta je super :-)
-
Já dělám vajíčkový salát. Není tak hutný jako klasický, je tekutější, odlehčený rajčaty. Ta mu dodávají svěží chuť. Jsou nutná velmi zralá, aby do salátu pustila šťávu. Spolu s houbičkami vytvářejí lehce sladkokyselou chuť.
Suroviny: 6 natvrdo uvařených vajec
3 větší zralá, až přezrálá rajčata /nehodí se cherry/
majonéza cca 2 lžíce
1/2 šálku sladkokyselých nakládaných houbiček /domácích nebo třeba Mikádo/
kečup
hořčice plnotučná
worcestrová omáčka
sůl
salát Little Gem /lze nahradit srdíčkem z hlávkového/
toastový chlébPostup:
Do mísy dáme 2 lžíce majonézy, lžičku kečupu, lžičku hořčice, lžičku worcestrové omáčky, špetku soli a promícháme. Nakrájíme vajíčka na kostičky nožem nebo v kráječi, pak vmícháme. dále přidáme pokrájené houbičky a rajčata. Do pohárů naaranžujeme lístky salátu Little Gem a na ně lžící rozdělíme vajíčkový salát. Před podáváním vychladíme a uděláme toasty. -
13. Jo a ještě jde nahradit houbičky kyselou okurkou nakrájenou na kostičky, ale není to ono.
-
Nada: zajimava obmena s houbickami, diky za tip
-
Vajíčka, cibulka, kyselá okurka, sůl, pepř,majolka a plnotučná hořčice. Mňam!
-
Rozmíchám tvaroh a trochu majonézy, přidám nasekanou cibulku a nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, hojně pažitky, osolím, opepřím a žeru. :-)
-
Nastrouhany vajicka natvrdo, nastrouhany kysely okurky, maslo, sul, pepr… takhle si to pamatuju, ale uz jsem ji hrozne dlouho nedelala. Uplne jsem ted na ni dostala chut :)
-
Asi podobně jako většina ostatních. Vajíčka rozmačkám vidličkou s máslem, lžící majonézy, sůl, pepř, hořčice (plnotučná nebo krmežská), nadrobno nakrájená cibulka a šnitlík.