Urcite vsichni znate ty hnede koule plnene „rumem“. Mám v plánu je připravit na Vánoce… samozrejme pridam o kapku rumu vice:), ale jde o tohle… nevim, jak je vyrobit… teda… cokoladu s kokosem nejak pripravim, ale jak to dostat do urciteho tvaru? mam plan naplnit pulku neceho? cokoladou a vni udelat dulek na rum, ale… jak to ten dulek udrzet? a… nejsem ted opily:) je to seriozni dotaz!:)
Jak doma připravit rum-kokos? RSS
-
-
Takové ty rakouské?
Nešlo by to nějak tak jako to popisují v maďarské culinarii, že se vnitřek obalí dokud je v tuhém skupenství a pak se vevnitř rozpustí? Neumím to domyslet, tam šlo o alkoholové višně v čokoládě – višně nasáklé alkoholem rozpustily okolní fondán (původně tuhý, účinkem alkoholu zkapalnělý) -
My děláme něco podobného, ve formě kostiček. Perník na strouhání – koupený, s perníkem to nemá moc společného – nakrájím na kostky a nechám je důkladně prosáknout rumem. Pak to opatrně prohodím v rozpuštěné čokoládě a obalím v kokosu. Ten „perník“ tam chuťově nijak nepřekáží, ale je to trošičku jiné.
Jinak bych si představovala, že se to dá vyrobit jako klasické pralinky – vylít čokoládou půlkulaté formičky třeba od Tofifee, pěkně si s tím pohrát, aby vznikly „půlskořápky“, spojit do kuliček a injekční stříkačkou naplnit rumem, otvor zakápnout čokoládou. Už abys začal 8))) -
:) to by slo! dobry napad jen to musim jeste nejak promyslet… potreboval bych o trochu vetsi vyrobek:)
-
4: V tom případě se nabízí skořápka z kokosu, rozříznutá pilkou na půlky (-:
-
4 a 5:
Jako mezivelikost pak tenisák a pingpongový míček. To bude drahé cukroví 8))) -
to by bylo idealni pinpongovy micek:) nejjednodussi priprava by byla, kdybych sehnal nejakou dutoususenku ve tvaru micku, obalil cokoladou, nechal zaschnout a pak strikackou naplnil rum… nemate nekdo tip na tu susenku? nemusi to byt susenka:D ale kdyby to bylo jedly, tak by ot bylo lepsi:)
-
3, to jsou „čerti“, jak je dělá mamka co pamatuju
-
A co použít duté tvary z kolekcí? Jsou tam teda různě tary, ale dalo by se,ne? Jak jste tady už zmínili,naplnit inječkní stříkačkou a na dírku pak kápnout rozpuštěnou čokoládu.
-
tak to je idealni napad:) temer bez prace:) je sice pravda, ze jsem chtel tu cokoladu dotvorit, ale …
-
9: Taky mě to napadlo, prodávají se i kouličky. Napřed obalit ještě jednou vrstvou čokolády s kokosem, pak naplnit a zakápnout otvor. Problém je v tom, že kolekce s opravdickou čokoládou nemají moc společného.
-
to je prave ten problem… ale kdyz se to jeste obali, tak by to fungovat mohlo:) ale je pravda, ze velke tvary kolekci by byly velmi zajimave:)
-
No, takovej třiceticentimertový mikuláš už by byl docela hardcorovej. :-DDD