Nema nekdo nejaky dobry tip, jak si namichat dobre koreni na medove pernicky? Diky
Jak si namichat dobre koreni na medove pernicky? RSS
-
-
Hřebíček, skořice, nové koření, pepř, zázvor, anýz, badyán, citr. kůra. Dávám to od oka, s anýzem opatrně, nevynechat pepř. Tluču v hmoždíři, skořici dávám mletou.
-
Renata: Diky moc!
-
Já kupuju v biopotravinách už hotovou směs na perník od firmy Sonnentor, voní báječně. Ale když čtu recept od RenatyE, ráda bych ho vyzkoušela, ale raději bych měla přesnější představu o poměrech jednotlivých složek než „od oka“ :-)
-
Martina:
Tak já to zkusím – vrchovatá lžička mleté skořice, 6 hřebíčků, 3 nové koření, 6 pepř černý, méně než rovná lžička mletý zázvor, půl lžičky anýz, větší hvězdička badyán. Citrónovou kůru dávám samozřejmě zvlášť, aby z toho v hmoždíři nebyla pasta.