Dobrý večer,
strávila jsem několik dní v nemocnici a mám pocit, že kdybych neměla
příbuzné, umřela bych tam hlady. Máte někdo podobnou zkušenost?
Nemocnice RSS
-
-
Teda naštěstí musím říct, že moje zkušenosti (tedy zprostředkovaně od členů rodiny, sama jsem v nemocnici neležela už dlouho) jsou opačné. Kromě Motola (kde bylo jídlo někdy dobré a někdy ne) mi připadá, že se kvalita oproti minulosti hodně zlepšila. Ale záleží na nemocnici (v našem případě to byla Homolka a IKEM). Jasně není to Alkrón, jak říká babička, ale člověk tam jde z jiných důvodů než se dobře najíst.
-
Za posledních 5 let jsem v nemocnici byla 2×, a měla jsem stejný pocit, poprvé to bylo v Motole, ležela jsem tam 2,5 dne a druhý den večer jsem zoufale volala domů, aby mi přivezli něco k večeři, že předložené se nedá pozřít (rozvařené tortelini s jakože sýrovou omáčkou), naštěstí rodiče bydlí jen kousek od nemocnice. Podruhé jsem ležela neurologii na Karláku a bylo to děsné, studené, špatné jídlo, nevhodné skladby. K snídani rohlík s jogurtem – pro mne téměř nepoživatelné, k večeři makový závin!!! Nebýt kamaráda, který tam za mnou denně chodil a nosil mi jídlo, tak to byla dost krutá 14 denní dieta. V dané budově nulová možnost kouit si něco jiného, i k pití.
-
S Karlákem souhlasím,byla jsem tam někdy před cca 5 lety. Porce maličké, jídlo vlažné. Třeba k obědu 2 lžíce rýže, pláteček masa zvící 3×2 cm, loužička omáčky. Ale stejně pokrok proti tomu, co vyprávěla mamka zážitky z porodnice. Ženským tam klidně dali k večeři konzervu nějakého masa s chlebem, bez otvíráku. Nebo sardinky.
Osobně největší hnus jsem zažilaněkdy před 20 lety v nemocnici v Chomutově. Smradlavé tácy, ledové jídlo, jakože rajčatová omáčka s masem tuhým jak hýždě mamuta. Ta omáčka, to nezapomenu, bylo to první jídlo po operaci, byla světlá s kusy rozvařených rajčat i se slupkami a smrděla po nahnilých rajčatech. A ještě mi sestra vynadala, že nejím!!! -
Před asi 5 lety jsem byla v Motole 4 dny a jídlo bylo hrozné, jak chuťově, tak tím, že to byly převážně těžké omáčky s masem+příloha. K snídani tavený sýr a levná uzenina. Zdravá výživa ani náhodou. A co se týká stěžování nemocnic na malý rozpočet, tak jsem se divila, že jsme měli jednou k snídani bagetu Crocodille, které nejsou zrovna levné.
-
Nada: nevsimla jste si jakou mela ona bageta crocodille expiracni lhutu..?…to bude tim…ten samy pripad jsou desitky aktimelu v Krci..
-
Myslím, že některé firmy se na zajišťování stravy pro nemocnice pěkně „nabalují“!
-
6.: To bylo první, na co jsem se dívala, ale byla jeětě několik dní.
-
Dvakrát porodnice Bulovka – nadstandard. Teoretický výběr ze tří jídel – když ovšem nenastoupíte v pátek odpoledne, to pak máte až do pondělí smůlu.Fazole, kapusta, zelí – vám to snad, maminky, nechutná? Tak se můj švagr aspoň postaral o hromadný infarkt personálu. Přinesl mi basu piva. Že to bylo nealko, to jsem nikomu nevykládala.
-
9.: ano, fazole a květák je ideální strava pro kojící matky. Porodnice v Podolí.
Nemocnice často argumentují tím, že vařej pro celej špitál najednou a nebudou pro kojící matky zvlášť vařit nenadýmavou stravu (mmch nechápu, proč se nedá nenadýmavě vařit pro všechna oddělení), ale proč se tak vaří i v Podolí, kde je jen gynekologie a porodnice, čili kojících matek tam nebude tak malé procento jako jinde, to vážně nechápu.
-
No a třeba v Motole bude hůř! Nebudou teplé večeře! Celý týden jen studené.
Chudáci lidi. -
11. jen studené večeře jsme samozřejmě dostávaly v Podolí taky.
mně doktor napsal bílkovinný přídavek kvůli zadržování vody, tak jsem ještě ke každému jídlu (sladké, slané, jedno jest) fasovala trojúhelníček taveňáku. zejména ke studené žemlovce to bylo zajímavé. -
Já v Podolí v 04/07 také měla bílkovinné přídavky, jelikož dvojčata. Byla jsem tam 3 týdny na intermediálu a když jsem nebyla na pokoji v době příchodu paní obědářky, která mi to pohodila na stůl, tak jsem měla smůlu. „Bohuželkupodivu“ jsem byla u dětí.
Bílkovinný přídavek – v plastové mističce lžíce tvarohu, v mikrotén. sáčku dva plátky ajdamu 30 procent, někdy s vlasem… Chodila jsem na obědy do té jejich jídelny, tam se občas něco dalo. -
Ad Terezka: Tak vlas je také bilkovina, asi vám to chtěli zpestřit! Ale vážně, mám kamaráda, co dělal šéfkuchaře v nějaký velký pražský nemocnici. Musím se ho zeptat, jak to chodí. Vím, že on osobně je fantastický kuchař a dietní normy jsou neúprosné a finance a tak, ale nechápu, proč i pacienti se zdravým zažíváním musí jíst dietu a proč se nedá vařit těm maminkám.
-
V nemocnici v Hořovicích vaří celkem dost dobře, průšvih je páteční večeře, to je chemickej párek a prášková brkaše, na to jsem měla smůlu po celodenním poroduním půstu a když mi to sestry předložily v jedenáct večer s tím, že mi schovaly večeři, tak to bylo fakt pošušňání. Jinak těhotný a matky v porodnici dostávají navíc ještě druhou večeři, což je většinou chleba se salámem, problém je v sobotu a v neděli, kdy je studená večeře, tedy chleba se salámem. Takže bohužel můj třídenní pobyt v porodnici vypadal následovně: pátek půst + noční studený párek brkaše, sobota a neděle: snídaně a oběd OK, večeře chleba salám, druhá večeře chleba salám. Holt smůla, no (přes týden je to tam s jídlem mnohem lepší).
-
Já jsem teď byla u Apolináře a jídlo tam bylo celkem v pohodě, třeba na oběd buřtguláš s 2 rohlíky a ještě lipánek. Bylo to i k jídlu. Neříkám, že bych si to dala v restauraci, ale jak píše Nordy (2) do nemocnice chodí člověk kvůli jiným věcem než kvůli dobrému jídlu. Obšem ty fazole a kapusta v porodnici, to by mě taky nenadchlo :-/