Včera jsem koupil slaninu v jednom řeznictví a když jsem ji hodil do
hrnce, tak mě tak nasr*. Prskalo to, kroutilo se to a vůně žádná.
Poraďte mi, jak sehnat slaninu, která není jen za slaninu převlečenou
umělou hmotou. Týká se to vlastně obecně uzenářských výrobků. Prosím,
klidně zde udělejte reklamu konkrétním značkám a obchodům. :-)
Slanina - jakou a kde RSS
-
-
Já si chodím kupovat Váhalovu slaninu. Na plátky ji mají nakrájenou v Albertu hypermarket a v celku si ji kupuji v Makru. Nedá se z ní na pánvi udělat úplně křupavý a černohnědý plátek, jako z American bacon, ale to bude asi taky tím, že ta americká slanina je nakládána v nějakém sladkém nálevu. Jo ještě malé upozornění, není to anglická slanina, takže není černě omazaná :)
-
Makro. Základní sortiment tam najdeš, i některé vychytávky.
-
Díky za tipy. Makro i Alberta tady mám. V Makru trochu zápasím s velkým balením. Zkusím tam ale najít něco, co nemusím koupit na kila. Tu americkou slaninu mají v Makru taky?
-
V Tescu mají buď váženou nebo balenou (myslím 200g) Originální anglickou slaninu od Matinky. Stojí pod 30 Kč/100 g. A když se tam nedostanu, použiju někdy jako náhražku Schwarzwaldskou šunku z Kauflandu (200 g za myslím 56,90).
-
Ale vlastně mě napadlo, jakou slaninu myslíte, jestli anglickou nebo tu obyčejnou bílou – tu kupuju v řeznictví.
-
Meiner Meinung nach je nejlepší originál slovenská Spišská slanina z Makra. 0% vody, 100% chuti!
-
Tak já si pod pojmem slanina představuju to, čemu amíci říkají bacon. To bílé nazývám špek. Jinak v Makru mád raději Gazdovskou slaninu, ale ta je skojo jako špek.