Chilli con carne RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Muzete mi nekdo doporucit recept na Chilli con carne ?
    Vim, ze na netu je jich hafo, ale proc si nenechat poradit od Cuketkovych gurmanu :-)

    Pridavate nekdo trochu cokolady ?

    Btw. trocha hudby
    http://www.youtube.com/watch?…

  2. Cokoladu pridavam, ale pouze s vysokym obsahem kakaa (zadnou mirku), tak 2 kosticky.

    Tento recept je dobry
    http://www.bbcgoodfood.com/…li-con-carne
    ceska verze na apetitu je myslim tato
    http://apetitonline.cz/…n-carne.html
    a tady je Gordonova verze
     http://www.bbcgoodfood.com/…li-con-carne

    Jen bych si dovolila upozornit, ze je velmi dulezite pro spravnou a autentickou chut pouzivat kmin rimsky (cumin) a ne cesky kmin, maji zcela odlisnou chut. A bohuzel se na to velmi casto v Cechach zapomina, obzvlaste pri vareni mexickych jidel (u arabskych mi prijde, ze se to zduraznuje).

  3. Na sadle do zlatova poradne cibule, strouzek az dva cesneku, pak pridat mlete maso (nejlepe 40% hovezi / 60% veprove), opect pokud možno do „krupava“, behem opekani nastane bod za ktery nejsem hrdy, ale jeste jsem nemel cas (odvahu, chut..) to zkusit jinak – pridat balicek koreni na Tacos od TEX MEX Maria a cervene fazole s kukurici (pouze od Bonduelle a to „mexicke“), nechat pod pod poklici bublat 10–15 min, vypnout sporak a zamichat dve kosticky horke cokolady a nechat par minut prolezet. Satisfaction guaranteed :-D

  4. Dávám tak půl na půl hovězí a vepřové (ale už jsem to zkoušela i jen z vepřového a taky to šlo) a polovinu masa namelu a polovinu nakrájím na drobné kostičky. Ta hrubší textura kouksů masa nám vyhovuje víc, než jen mleté. Nedávám kukuřici, ale na proužky nakrájenou zelenou papriku.

  5. 1: Recept z BBC Good Food je skutečně vynikající, pokud dovolíte, moje zpracování zde:
    http://tege.blog.cz/…li-con-carne

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.