Dívali jste se včera v 18:00 na Primě? Co na to říkáte? Mně se to líbilo.
S Italem v kuchyni RSS
-
-
Má to dokonce dobře udělaný web, ale ještě jsem neviděl: http://www.sitalemvkuchyni.cz/
-
Moc se mi to líbí. Jen s těmi čerstvými a kvalitními surovinami to nebude mít český zákazník tak lehké.
Třeba jsem tu nikdy neviděla v sámošce rajčata San Marzano.
(mimochodem; na jejich webu je nazývají Marziano, to asi nebude ten správný název) -
Emanuele je fešák s roztomilou češtinou a při vaření neradí blbostí, co víc si můžeme momentálně přát:) Akorát je dost legrační, že české televize objevují pro diváky italskou kuchyni v roce 2009:)
-
Líbí se mi to moc. Čekal jsem něco jako Maurizio 2 (na Maurizia se na Streamu ale taky dívám rád), tohle jde nicméně víc do hloubky a co oceňuji obzvlášť, je povídání o surovinách. Jak poznat dobrou mozarellu, rajčata.. víc takové osvěty. K vidění na webu je již celá první epizoda.
http://www.sitalemvkuchyni.cz/epizody/1/
Mimochodem.. za boha si nemůžu vzpomenout, co je to za písničku ve znělce a z kterého filmu jí znám. Úplně to mám na jazyku, ale ne a ne si to vybavit. Kdo pomůže mojí hlavě? :)
-
skip:
Zuzka na Facebooku (www.facebook.com/cuketka) píše: „A krásná znělka s hudbou Paola Conteho.“ -
Grazie :)
-
Povedený pořad, Emanuele má příjemný projev, dobře vysvětluje, doufám, že i další díly budou stejně kvalitní! :-)))
-
Je to IMHO pěkné… Překvapili mě záběry z Makra, pak se ukázalo, že je to sponzor – nicméně si nevzpomínám, že bych tam takový výběr rajčat někdy viděl…
Italská restaurace, která mu patří, bude pravděpodobně Da Emanuel, nemýlím-li se? -
vfbalik:
ano, da emanuel na p6 ;)
-
Líbilo se mi to moc. Emanuel je přirozený a mé sympatie si získal hned na počátku, kdy prohlásil, že parmezán se nedá nahradit eidemem (srovnej s konkurenčním pořadem na konkurenční televizi :)). Pořad byl vyvážený a zábavný, na první díl na české poměry to je pro mě neskutečná záležitost :)
Ad San Marzano a Makro – taky mě to zaujalo, schválně se tam příště mrknu :) -
Pořad je výborný, splnil očekávání. Hlavně oceňuji, že není jen o receptech ale i o surovinách.
-
San Marzano v Makru dnes ověřené – celkem tam měli asi 4–5 druhů rajčat.
-
Ital je super, ale mrzí mě, že recepty, které v tv dělá se pak neshodují s recepty na jejich stránkách. Poměry jsou jinak… rajčata mají sam marziano místo san marzano, jako by to někdo dost silně flákal a bylo mu to jedno.
-
Taky si myslím, že je to zatím nejlepší pořad o vaření u nás. Nejvíc se mi líbil první díl, pak mě ti hosté spíš ruší. Ale i tak jsem v každém dílu objevila nějakou novinku (třeba se přiznám, že do špaget carbonara jsem dávala smetanu).
-
Musím se přidat k pochvalným komentářům, také mne tento pořad mile překvapil. Je skvělé, že italskou kuchyni vysvětluje Ital a přitom zvládá nejen český jazyk, ale i místní poměry (to se nahrazuje tím… :-) Pan kuchař je příjemně „jižansky“ přátelský a přitom se nevnucuje. Viděla jsem díl s Halinou a trochu mne štvalo, že tam celou dobu jen seděla a nechala se krmit… ale vše má své mouchy, že?
-
Nevíte někdo do kterýho řeznictví Emanuel chodí? Myslím to, které se objevilo už v několika dílech vždy na začátku :-).
-
17. Kšána a syn, Patočkova 73
-
18. Děkuji moc.
-
Docela by mě zajímalo zda Emanuel skutečně chodi do tohoto reznictvi nakupovat. Nechodite tam někdo pro maso nepotkali ho tam?