Dostalo se mi do ruky (a pusy) červené biovíno, které podle vyjádření
vinaře nebylo vůbec sířené. Jeví se mi znatelně odlišné v tom, že po
něm člověk nemá ani bolehlav, ani tak trošku „těžkou hlavu“, nebo jak
to nazvat.
Na druhou stranu asi bude nutné uchovávat ho opravdu v chladu, aby nechytilo
druhý kvas. Kupoval jsem tam ještě bílé, uložil jsem ho v ložnici, a
při těch vedrech bylo po otevření perlivé. Ne že by to tedy vadilo …
Nesířená vína RSS
-
-
Myslim, ze mame v nasi restauraci nejsirsi vyber prirodnich vin bez obsahu siry v CR, uchovavat pod 14 stupni je opravdu dulezite, biovinari v CR siri alespon pred lahvovanim, snad jen p.Madl dela cervena uplne bez.Perla u bileho neni na skodu a rozhodne nemusi byt znakem nestability vina.
Osobne tato vina uprednostnuji a doprucuji vsem, kdo ma rad pravdiva vina, kde hlavni slovo ma reva, puda a pocasi a nikoli vychytralost vinare a umele kvasinky, btw posledni dobou jsem mel moznost ochutnat tri ruzne odrudy od ruznych ceskych vinarstvi a kupodivu vsechna vina chutnala prakticky stejne, ze by stejny nemecky dodavatel kvasinek?Samozrejme , ze ano. -
Můžete doporučit nějakého vyzkoušeného vinaře? Sestra na má sířené víno alergické reakce.
-
Poptejte se u pana Peřiny v Lednici, má sklep hned u areálu Zahradnické fakulty … ale musíte říct, že víno nesmí být vůbec sířené.
-
Andrea Calek, Gerald Oustric, Christian Binner,Gill Azzoni, Les Clapas, Frantisek Madl. Pokud mate zajem, kontaktujte me na 774731440 pro detaily. Miroslav