V Brně se objevila nová restaurace a zdá se, že bude za chvíli dělat ostatním starosti. Má zajímavý koncept, každách 14 dní je tam úplně jiné menu z jiné části světa. Je tam otevřená kuchyně. V kuchyni i na place jsou kluci kolem 20. Jídlo je skvělé. Protože se tam nekouří, výborně to v celé restauraci voní. Obsluhu to viditelně baví. Zatím jsme tam byli na Maroku, Katalánsku, Paris Bisrot na Maďarské pusztě. Nemá to chybu. Kromě teda hrozného vestibulu. Na naše poměry nečekaně mají ke každému menu tématickou muziku, hezky to dolaďuje atmosféru. Konečně jiná hospoda !!!
Novinka z Brna - TWIN POINT RSS
-
-
Byli jsme minulý týden na večeři – tentokrát menu z Provence. A la carte je vždy jen pár jídel, na která mají v ten den čerstvé suroviny.Jako předkrm jsme si dali vynikající hustou rybí polévku a moules marinières (trošku větší než ty, na které jsme zvyklí z Belgie, ale moc dobré). Hlavní chod – křepelka na vermutu s bramborami pečenými na olivovém oleji a krásně šťavnatý vepřový steak na fenyklu. Jako tečka na závěr čerstvý fík s rozmarýnovým medem a crème fraîche byl lehký, ale lahodný. Skvělé! Jediný nedostatek – absenci zahraničního červeného vína (bohužel nás pořád ještě téměř žádné české nepřesvědčilo, že je tu dost slunce na to, aby mělo cenu červené vyrábět…) vyřešil sám pan majitel tím, že pro nás otevřel láhev z Malty, kde byl nabírat inspiraci pro další menu. Hudba byla francouzská, obsluha (=pan majitel) milá, ochotná a pozorná, a tak jsme zůstali ještě hodinu po zavíračce – prozkoumávali jsme zdejší dobře vybavený bar…
V Brně je Twin point zjevením, tak doufám, že se jim bude dařit…rozhodně to běžte vyzkoušet!