nový zásek na zámečku v porubě:
předtím tam už jeden úspěšný pokus byl, ale nevydržel, tak jsem zvědav :)
nový zásek na zámečku v porubě:
předtím tam už jeden úspěšný pokus byl, ale nevydržel, tak jsem zvědav :)
Vypravili jsme se s rodinou dneska a byl to opravdu luxusní zážitek. Vydařilo se počasí, takže jsme seděli na nádvoří, retsina byla správně vychlazená a servírka příjemná. Co víc si přát? Že by vynikající olivy, tzaziki, lilek na grilu se sýrem, smažené kuřecí na citrónech se sýrem a paprikami, vodu zdarma pro celý stůl a osvěžující kávu? :) Jako pozornost kuchaře nám byl nabízen meloun, ale byli jsme rádi, že jsme se dokutáleli k autu. A to jsme si nesli domů zabalené zbytky. Budeme se rádi vracet a opravdu doporučuju :)
Včera jsme se tam s manželem vypravili na pozdní večeři a nelitovali
jsme. Usadili jsme se v nekuřácké části a za okamžik u nás byla
příjemná servírka s jídelními lístky a s lahví vody a sklenicemi.
Nechala nám tak akorát času na výběr a protože jsme si nebyli moc jistí
tím, co si dát (napoprvé jsme chtěli sníst asi polovinu jídelního
lístku), zkušeně nám poradila.
Jako starter jsme si dali česnekovou pastu, která se velice hodila
k rozpečené bagetě s bylinkovým máslem, kterou servírují před jídlem.
Ještě jsme to nestihli ani dojíst a už nám na stůl přistály hlavní
chody – gyros, citrónové brambory a pečená brambora plněná sýrovou
směsí a sušenými rajčaty. Gyros byl příjemně opečený a okořeněný,
servírovaný s čerstvou cibulí, plátky rajčete a jogurtem s okurkou.
Osobně bych ho uvítala teplejší, ale manžel horké jídlo nerad, takže mu
to vyhovovalo. Přílohové pečené brambory s citrónem nebyly dobrou
volbou – nevyhovovaly našim chuťovým preferencím, takže jsme jich
zkusili jenom pár. Moje plněná brambora byla výborná – obrovská
brambora (250 g), do půlky efektně zabalená do alobalu, plněná směsí
z vydlabaného vnitřku a nahoře zakrytá množstvím jemně pikatní sýrové
směsi a pokladena sušenými rajčaty naloženými v oleji. Pochutnala jsem
si.
Jako zákusek jsme dali baklavu, která byla skvělou sladkou tečkou a
naštěstí byla dostatečně malá, aby se do nás vešla.
Odcházeli jsme příjemně nasyceni a velmi spokojeni. Určitě se budeme rádi
vracet. Už se těšíme na další položky v jídelníčku, které se do nás
napoprvé nevešly.
Restauraci jsem navštívil s 3 přáteli asi před 14 dny během jednoho parného sobotního podvečeru. Usazeni jsme byli v kuřácké části u většího stolku, na kterém na nás čekala karafa s vodou a konvička na olivový olej. Voda se rozhodně hodila, protože vedro bylo nesnesitelné. Pokud si dobře pamatuji, konvička na olej byla prázdná. Věřím ale, že by nám na požádání doplnili.
Hned na začátku nás obsluha seznámila s jídlem a s denní nabídkou. To jsem v Ostravě ještě nikde neviděl.
Objednali jsme si něco předkrmů, hlavních jídel a pár konviček Retsiny. Nakonec ještě přišla řada na Baklavu, ořechový dezert s medem.
Osobně jsem si objednal sýl Chaloumi a jehněčí na grilu. Maso bylo jemné a voňavé, jen po okrajích trošku tužší.
Pro mě je Agiu Georgiu v tuto chvíli jednoznačně nejlepší podnik v Ostravě.
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.