O víkendu jsem v jednom nejmenovaném baru objednala Caipirinhu a dostala jsem ji mnohem lepší než jindy… co jsem identifikovala tak kromě limetky, třtinového cukru a chachaca tam bylo ještě něco co zbarvilo nápoj do takové sladce růžové barvy… pátrala jsem teď na netu a všude se píše jen o cachacu a dál nic… nevíte někdo??? A když už pátrám – nevíte kde koupit třítko na mojito a jiné nápoje?? Kvedlačka už mne nebaví :-)
Caipirinha RSS
-
-
Mohla by to být groselha – rybízový sirup, který si v Portugalsku obzvlášť holky rády přidávají do piva…a je to cachaça [ka-ša-sa] : )
-
Díky Bereniko, podívám se po něm – v Makru mívají celkem velký výběr sirupů do koktejlů…
a mohu se zeptat, je vidět, že se asi vyznáš, jak se správně vyslovuje caipirinha – každý to říká trošku jinak a mne rozčiluje, že nevím jak to je správně… díky moc -
Berenika:
díky za tip, tohle neznám a zajímalo mě, co to tak asi mohlo být! :)
-
Domintu:
jj, studuju portugalštinu : ) caipirinha se vyslovuje [kajpiríňa].
Pro případné dotazy na portugalskou kuchyni a alkohol jsem tu : ) -
díky moc, budu si pamatovat :-) A přízvuk na třetí slabice?? kdysi jsem pár let snažila habla usted espanol ale v mé hlavě zbylo prachbídně málo…
-
jo, na třetí
-
Dobrá je i caipiroska, tam se místo cachaça rumu dává vodka.
Dělám takhle variantu podle Jamieho Olivera caipirinhu se zázvorem a je to taky síla! :-)))