Mám v plánu postavit si zvonovitou grilovací pícku, bez které se
vlastně nedá indická kuchyně ani pořádně provozovat .
Jak jsem to pozoroval v Pakistánu a v Indii, základní idea je vcelku
jednoduchá (v nouzi posloužila i omazaná díra v zemi nebo plechový
barel), profíci v restauracích používají Tandoory poměrně velké a
masivní, ale to je pro domácí vaření mimo mísu.
Zkoušeli jste to někdo, máte s tím nějaké zkušenosti?
Tandoor RSS
-
-
jé, já jsem si v deseti letech konstruoval betonovou pícku na minichleby a můj děda byl letitý konstuktér uďáků. teď zrovna nemám kam to prsákat, ale jinak bych už stavěl udírny, uďáky, topeniště a pece na chleba jak na běžícím páse :)
moje rada zní, neváhat a normálně to upláca ta rychle v ní zatopit!! tandoor mě taky láká, fascinuje mě že jim pak ty placky nepadaj do ohňa :))
-
Doporucuju se podivat na 1.dil druhe serie In Search of Perfection od Hestona Blumenthala, kde dela Chicken Tikka. Jednak si tam stavi vlastni tandoori troubu, ale take nabizi alternativu s obdobnym vysledkem.
-
Google nabizi 2 navody v anglictine i s obrazky…staci zadat „how to build tandoor“. V jednom pan pouzil kvetinac ;0).