zpráva jako hrom, já sobně jsem čekal, že už konečně otevře svůj vlastní restaurant v tower… a bum, vystřídal munandara v essensii.
přikládám obsah tiskové zprávy:
Praha, 4. června 2009 – Hotel Mandarin Oriental, Prague s potěšením oznamuje jmenování Jiřího Štifta na pozici šéfkuchaře restaurace Essensia. Jiří Štift, jeden z nejlepších mladých talentů pražské kulinární scény tak bude odpovědný za kompletní gastronomický provoz hotelu.
Jiří Štift vystudoval v Praze hotelový management a svou kulinářskou
kariéru započal v hotelu InterContinental Praha. Poté zcestoval svět na
palubě proslulé Queen Elizabeth II a po dobu šesti měsíců pracoval
v jejích prestižních kuchyních. Po návratu do Prahy v roce
1999 nastoupil do hotelu Radisson SAS Alcron a již v roce 2002 byl jmenován
hotelovým šéfkuchařem. Během jeho šestiletého působení získala
hotelová restaurace Alcron pověst jedné z nejlepších pro její rybí
speciality a byla jako první v Praze oceněna americkou Academy of Hospitality
Sciences prestižní cenou „Five-star Diamond“. Štift také opakovaně
získal ocenění ve známém kulinárním průvodci „Grand Restaurant“ pro
obě hotelové restaurace, La Rotonde a Alcron.
Talentovaný šéfkuchař, české národnosti, Štift chce i nadále
propagovat pouze ty nejkvalitnější lokální a sezónní suroviny. Štift si
velmi zakládá na “podpoře lokálních pěstitelů a dodavatelů,
upozorňuje na to nejlepší co Česká republika nabízí, používá pouze
sezónní suroviny té nejvyšší kvality a dává tak možnost hostům
ochutnat dokonale připravenou českou kuchyni.“
Gurmety oblíbená restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental bude dále nabízet vyhledávané autentické asijské pokrmy a od nynějška také kulinářskou kreativitu Jiřího Štifta a jeho vlastní ztvárnění tradičních a oblíbených českých jídel. “ Jsem velmi potěšen, že se právě Jiří stal členem rodiny Mandarin Oriental a zároveň jist, že jeho jedinečný kulinářský talent nadchne místní i mezinárodní klientelu”, doplňuje Clemens Hoerth, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague.
Restaurace Essensia je umístěná v opakovaně oceněném hotelu Mandarin Oriental, Prague, v samém srdci historické Malé Strany a dřívějších prostorách pro přípravu jídla přestavěného dominikánského kláštera. Se svými historickými oblouky a klenutými stropy je Essensia perfektním prostředím pro Štiftovy kreace zrevidované tradiční české kuchyně.