nový přírůstek na mapu indických míst v praze:
web nejede, tak alespoň překlápím info z TZ:
ve venkovním posezení u solidních stolů na vyšperkovaných
řezávaných
židlích a současně se kochat prostředím dvora Ungelt, původním
historickém centru obchodu (10. – 18. století),
nyní však ideálním místem pro relaxaci s přáteli nebo rodinou.
Restaurace přitahuje zvědavé davy návštěvníků od otevření v dubnu
2009, nejen díky atmosféře umocněné
hezkým letním počasím, ale i díky svému šéfkuchaři. Devinder Sharma
Pandit má za sebou přes dvacet let
kulinářských zkušeností mezi pěti-hvězdičkovými hotely a restauracemi
v Indii, Thajsku, Evropě i Austrálii.
Devinder vás také potěší přípravou jídla na tandoor peci přímo
u vchodu do restaurace, kde připravuje chlebové
plátky a tikkas nejen na objednávku – ale i pro zvědavé oči
návštěvníků. Menu nabízí oblíbená masa marinované
v jemně kořeněné jogurtové směsi, ke kterým je nejlepší chleba a
černá čočka stejně jako exotické kari.
Mezi další oblíbená menu patří pakoras v cizrnovém obalu, chutné kebaby
a biryanis z voňavé rýže basmati.
Z vegetariánských pochoutek můžeme jmenovat například saag paneer
z čerstvého domácího sýru nebo aloo
gobhi servírované v obřích porcích v dekorativních miskách. K tomu
všemu se pak nejlépe hodí plátky křehkého
chleba naan i další typy chlebů, opět servírovaných ve slušivých
miskách a košících. Čerstvě uvařený indický čaj
lassis, kulfi – zmrzlina s příchutí manga nebo rýžový pudink
s nádechem šafránu jsou pak skvělou sladkou
tečkou.
Nelze také zapomenout na speciální indická piva a vína. Láhev světlého
piva Cobra se skvěle hodí ke všem
ostřejším pokrmům, stejně jako občerstvující indické Chardonnay. Indian
Jewel nabízí širokou řadu dováženého
vína, ale i rozumnou cenu českého piva, zejména s ohledem na umístění
do historického centra Prahy.
Jednotné menu k večeři je v nabídce každý den od 17. hodiny. Tři
chody, včetně polévky dne, hlavního jídla a
desertu jsou nabízeny za 299 Kč. Rýže a chléb je navíc součástí
hlavních jídel, narozdíl od mnoha ostatních
restaurací v okolí. Oblíbené se za krátkou dobu od otevření staly
i obědy v ceně 179 Kč. Zkuste například černou
čočku s krémem a domácí máslo na rýži basmati, společně s polévkou
a desertem. Otevřeno je tu na oběd každý
den od 11 hodin.
Romantická večeře nebo oběd v útulném prostředí – vše je možné
v interiéru této restaurace s celkem 56-ti
křesly. Původní stavba z roku 1482 s barokním průčelím vás zve
k příjemnému posezení v perle Indie a její
majitel, Sanjeev Wadehra do budoucna připravuje i různé akce. Zkraťte si
cestu do Indie touto kulinářskou
cestou ve starobylém centru Prahy. Těšíme se na Vaši návštěvu.