Dneska jsme se zastavili na oběd v jedné pseudořeské restauraci nahoře
v andělakém Tescu.
Mimo jiné nám přinesli brokolicovou polévku, kde byla absence chuti dohnána
nesnesitelně vysokou dávkou soli. Polévku jsme jim samozřejmě vrátili, ale
při placení jsme se dozvěděli, že byla vlastně v pořádku, a že se
obsluha kvůli nám ptala nějaké paní od vedlejšího stolu, a podle ní byla
polévka dobrá. A že přesolená polévka je cituji: „náš
problém“.
Můj dotaz tedy zní, jesli existuje nějaká norma na obsah soli v jídle, protože tohle ji muselo překročit tak čtyřikrát.
Tuhle restauraci samozřejmě vyřazuji ze svého repertoátu (v tomto sektoru je to druhá, o kus vedle podávají ohnilý salát), ale nechápu jejich chování. Aby vyddělali dvacku, příjdou o několik (desítek) tisíc (máme to kousek od práce a chodíme ve větších skupinkách).