Kam zajít na flambované palačinky v Praze? Nejde jen o to jídlo, ale i o atmosféru, takže flambování probíhá před očima hostů, restaurace má příjemnou atmosféru atd. ;-) Máte někdo tip?
Kam na flambované palačinky v Praze? RSS
-
-
také se rád nechám poddat, neviděl jsem už ani nepamatuji. naposledy před rokem 90. v hotelu odborár v tatranské lomnici :)
přiopilý a bodrý slovenský číšník si přitom furt močil zapalovač do alkoholu a klel. když mu to ale chytlo, rozzářily se oči všem okolo. pláménky na jeho utěrce v to nepočítám :)
zlaté časy :))
-
2. " přiopilý a bodrý slovenský číšník si přitom furt močil "
ještě, že to má pokračování! Chichi. :-) -
taky jsem si oddychla, že ta věta pokračuje. Jinak poslední zkušenost s flambováním mám také z dob prehistorie, když jsme chodili na praxi do Berjozky, tam jsme flambovali snad úplně všechno a děsně nás to bavilo. Shodou okolností jsme také většinou nebyli úplně střízliví, že by tam byla nějaká souvislost? ;-)
-
…tady v Plzni a bude to i s vyletem :) http://www.primaverahotel.cz/…lni-nabidky/?…
-
Romano, vypadá to úžasně, ale výlet do Plzně až jindy :-) Teď potřebuju tip na stejnou věc v Praze a rychléééé, termín akce se blížíííí ;-)
-
Jenikk – a na kdy to potřebujete? Flambovaný „crepsuzetky“ ještě určitě zvládnu.
Dělám je pěkně od začátku, takže žádný flambování plněnejch placek :) -
Jinak v 90´s jsem je 3 roky dnes a denně flamboval tady: http://www.umodreruze.cz/…ty-moucniky/ a koukám, že tam stále ještě jsou :)
-
7.+8. A stejně budu požárníkem!! :-)
-
8: Má Růži ještě M. Šnajdr?
-
Ehm, flambované palačinky za 350 Kč by mi asi ani nechutnaly :-( Ale také jsem je kdysi dělávala, na praxi v Parkhotelu, kolegovi jednou málem chytly vlasy :-))
-
Matesola – a kdepak je děláte?
-
Už tomu bude jistě víc než rok, ale dvakrát jsem měl dobré Crépes Suzette včetně flambování před hostem – jednak Svatá Klára <a> http://www.svataklara.cz/ (mají i variantu s třešňovicí a mascarpone) a jednak sám pan majitel Růžička U Lípy <a> http://www.ulipy.cz/ – bohužel ceny jsou velmi podobné jako U Modré růže :o(
-
10. Ano už jí má jen M.Šnajdr :))
12. jenikk ozvěte se na matesola.zav.gmailcom11 – 13. Celkem by mě zajímalo, kolik je pro vás ideální částka za poctivé(ě) flambované palačinky.
-
14. I za hodně dobrý dezert jsem ochotná dát maximálně 150Kč, pardon..
-
14/15: Těžká otázka – CZK 350.00 mi připadá moc, ovšem za CZK 150.00 bych zase kuchaře či majitele flambujícího před hostem nečekal. Co CZK 250.00? Anebo si matesola vzpomene na nějakou přibližnou kalkulaci?
-
crepes suzette dělaj tradičně u malířů taky, cenově nevim jestli se vám to bude líbit, ale prostředí hezký..,