Pekla jsem teď několik dortů a musela jsem nastrouhat půl kila čokolády. Jelikož jsem strouhala na normálním struhadla, docela mě bolela ruka a to ani nemluvím o malých, odletujících, zelektrizovaných kouscích čokolády, které byly po celé kuchyni. Má otázka tedy zní, jak s co nejmenším nepořádkem a námahou čokoládu nastrouhat aneb jak kdo s ní zápasí.
Jak na strouhanou čokoládu RSS
-
-
Pokud to má přijít někam do těsta nebo krému a ne jako ozdobný prvem navrch, tak ji dám do mixeru s nožem a během vteřiny je hotovo. Nejlépe společně s ořechy.
-
Strouhám v chopperu Moulinex. (ráz-dvááá-tři!)
;-) -
A to se Vám ta čokoláda nerozmaže po mixovací nádobě?
-
Kdepak. Je to na jemné hoblinky až prášek (podle toho, kolikrát zmáčknu), většina jde vyklepat, se zbytkem mi pomůže třeba lžička nebo kulatý nůž. Pochopitleně, že trošku „prachu“ tam zůstane, ale jde to lehce umýt. Používám ovšem čokolády s min. 50% kakaa. Spíš více, kolem 70%. Ty se zaručeně nerozblemcají.