Prosím, máte někdo v Praze (ideálně Praze 4) osvědčeného řezníka,
u kterého by se dala koupit vepřová bránice (někdo jí taky říká
„mikrosádlo“ nebo „vnitřní sádlo“, zkrátka je to taková blána
prokvetlá tukem, takže vypadá téměř jak krajka) ?
Narazil jsem na pár receptů, kde by se fakt hodila (sekaná, paštika a
hlavně nadívaná vepřová panenka), ale zatím se mi ji nepovedlo sehnat.
Dokonce i některé jinak vychvalované podniky (Lešetický, řezník
v Petrohradské) zklamaly.
Díky za každou radu.
Vepřová bránice RSS
-
-
Tak bohužel Robertsoni berou prasata uz předzpracovana, takze nic. Ale aspon ochotne komunikovali mailem a priznali se k tomu ;-)
Takze ted uz mesic zkousim najit podnikovou prodejnu nejakeho masokombinatu. -
Zkusila bych řeznictví U Arbesa, nebo Smíchovské uzeniny. Na paštikovém kurzu nám kuchař říkal, že v jedněch z nich (zapomněla jsem v kterých) se dá domluvit skoro na jakémkoliv kusu vepřového.
-
Zkusil bych Dolejšího v Davli, ale určitě to nevím.
-
Osobně bych místo bránice sháněla spíš pobřišnici, ale nevím, školy nemám. ;-)
Jinak, pokud by byl zájem, můžu přenechat moje domácí přebytky, moje máti mi to z mě neznámých důvodů stále kupuje, už mám v mrazáku snad 10 balíčků; jenže bohužel nejsem z Prahy.