Co je na obalování lepší? Strouhanka ze suchýho rohlika nebo rozšmelcovanej čerstvější chleba na drobečky? A proč? Co vám chutná víc? Zkoušeli jste to? Stojí to za tu práci? (Vše se týká obyč řízku)
Breadcrumbs RSS
-
-
Rozšmelcovaný kousky chleba jsem ještě nezkoušela, ale už nějakou dobu obaluju v kukuřičné strouhance, a nemůžu si to vynachválit. Má jemnou,lehce aromatickou chuť a je víc křupavá, než normální (rozuměj rohlík) strouhanka.
-
Musím říci, že když obaluji, tak obaluji v chlebových drobcích. Nemám totiž drtič rohlíků a na struhadle to nezvládám. Kupovaná strouhanka mi na obalovaném nechutná, cítím tam něco divného.
Jestli neva odkaz, tak koukněte níže. Krusta totiž není tak tvrdá jako ta rohlíkostouhanková.
http://tege.blog.cz/…ps-bez-chipsOT: Pane C., nějak mi to nebere můj původní nick, tak jsem si musela vytvořit nový účet, s tečkou za jménem :)
-
U nás – když už se obaluje a smaží – tak se většinou obaluje do rozdrcených cornflakes. Ale zeleninu a masíčka přece jenom radši do různých těstíček – ať už tempura nebo nějaké vajíčkové s bylinkami (já sama mám nejraději sýrové).
-
Schovávám a suším všechny zbytky pečiva, pak to namelu a mám strouhanku, která je mix bílého i tmavého pečiva. Kupovanou nepoužívám.Někdy obaluju i v čerstvém pečivu, cornflakes, nepoužívám hladkou mouku, ale polohrubou. Těstíčka jsou taky prima.
-
My moc neobalujeme a nesmažíme. Nejvíc asi tak řízky z hub. Když nějaké najdem, pak většinou zjistim, že nemam strouhanku ani tvrdé pečivo, tak zavolám babičce a můžu obalovat.
Babičky suší a melou vždy ;-) -
My taky moc neobalujem a nesmažíme, ale strouhanku si doma děláme. Třeba na zahušťování zeleninových a nebo rybích „paštik“, nebo na vysypávání nádob u různých „bejků“ (baked food).
Šmelcujem suché pečivo noži v mixéru. Dělá to kravál, ale pracuje to dobře.
-
Mám na to takové to raz-dva-tři udělátko. Chopper Moulinex.
Naseká a namele to ledem počínaje, mákem konče. :-) -
Pivli – napište mi víc o tom máku, please! Dostane se zde koupit u Indů, ale nemám mlýnek na mák. Jde to i noži v mixéru?
(Sorry za Off Topic.) -
jestli to jde s noži v mixéru nemám ozkoušené, ale chopper to rozemele slušně. když se to navíc semele s cukrem, dá se to dobře uchovat na mrazáku. Takhle vám mák nezežlukne.
-
Docela mě překvapil ba přímo šokoval Jamie Oliver, který ve své knize MINISTRY OF FOOD (která je hlavně o tom jak spořivě vařit) dělá strouhanku ze slaných krekrů.A to si ještě vybral nějakou posh značku…
-
Taky šmelcuju staré rohlíky noži v mixéru a potvrzuji, že kravál je to strašný. Z čerstvějších rohlíků nemám strouhanku ráda, jsou tam velké kusy, které se nacucají tukem.
-
jak tak na to koukám, zjišťuju, že vůbec neobalaluju ;)))
-
tedy se musim podelit, ze jsem se pokousel o veprorizek obaleny v mouce, vejci a v rozsekanem beznem pomerne cerstvem chlebu.. a vubec to nebylo spatne, lepsi nez s obyc strouhankou.. takove chlebove, tlustsi, aromatictejsi.. mene krupave.. mnam!
mno a to s kukuricnymi lupinky ci tempurou, to jsem obeznamen a poznamenan, jen snad slane krekry jsem nezkousel.. Diky vsem za tipy! :)