V dnešních Lidovkách je velmi slušně hodnocena restaurace U malé
velryby na Malé Straně – že prý skvělé a poctivé jídlo za slušné
ceny. Dnes nehodnotila Laura, ale její kolega.
Máte někdo zkušenost? Můžete doporučit?
http://www.umalevelryby.cz/
Restaurace U malé velryby RSS
-
-
Osobní zkušenost nemám, ale četla jsem také jednu recenzi z loňského léta: http://czechoutchannel.blogspot.com/…visited.html
-
Skoro mám nutkání navštívit nějaké mořské pobřeží, Dieppe, Whitby, nebo někde v Maine, USA a doufat tam v co nejlepší knedlo-zelo-vepřo. Či svíčkovou.
A plzeň, když už absurdně sním! -
velryba je sympatický počin jednoho z pražských expatů, byl jsem tam snad loni/předloni, online recenzi nemůžu najít, myslím že to ale bylo okolo 6–7/10 moc se jim nedařilo v provedení, nápady ale má pan šéfkuchař/majitel super! :)
-
Tak to já tam asi budu muset skáknout:)
-
Cuketko-recenze vyšla 31. 12. 2007 a dostali 6 cuketek z 10. Zní to fakt sympaticky.
-
Já tam byl dvakrát, je to malinké, jídlo zajímavé a dobré (výborná byla rybí polévka), velmi osobní přístup (ovšem v angličtině, takže to pro mě bylo i dost vzrušující :-)
-
Dnes jsem tam zavítala, dali jsme si různé tapas a kachní prsa a baskické kuřátko. Úplně nejvíc mi chutnaly tapas – mušle – byly měkoučké a výborně ochucené. Ceny o dost dražší než na internetu, měli by si to tam opravit /polévka 135 místo 90, tapas 295 místo 200/ .
Baskické kuřátko bylo výborné, kachní prsa trošku tužší. Pečivo k tapas nebylo čerstvé. Taky čaj by mohli mít lepší značku a něco na odložení pytlíku. Rozlévané víno byly jen 2 druhy: bílé Müller a červené Frankovka.
Celkově bych se tam vrátila kvůli těm mušlím, ale cenově v porovnání třeba s restaurací Na kopci, kde vaří stejně dobře, to vyjde o dost dráž. Ale chápu, jsou v centru. Nicméně jsem nalákala kamarádky na ceny v menu na internetu a pak to nebylo moc příjemné překvapení. -
tapas 295 místo 200
Skoro 150% vzrůst by nejednomu zvedl mandle.Měkkoučké, pardon, měkoučké, mušle v centru Stoježatky, to za mýho mládí holt nebejvalo. Leda tak Dům párků. :-((
No, užívejte. -
Ach jo, zastesklo se mi po mušlích a dotáhla jsem tam přátele. Mušle byly opět výborné, ale značně nás popouzela obsluha, patrně z Ruska, která neuměla pořádně ani česky, ani anglicky. Nakonec jsme si dali jen tapas, na hlavní jídlo ani nedošlo. Myslím, že to byla má poslední návštěva.