Mexiko RSS

Štítky: , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Co byste si nechali přivézt z Mexika? Kamarád se tam jede slunit a ptal se, co mi má dovézt. Tequila objednána, pálivé omáčky taky, pánev na výrobu tortil bych neupotřebila a jinak nevím. Znáte mexické speciality? Poradíte :o) ?

  2. mouku na tortilly a takové to lisovátko na ně!!!! :) určo!

  3. Hlavně tequilu, jalapeňos a podobné dobroty :-)

  4. Mouka na tortilly i lisovátko je dobrý tip, díky!

    Pavli: Já moc pálivého nevydržím a ty jejich papričky – to by slouplo barvu ze silnice! Ale když si dám jen malinký kousek do jinak nepálivého jídla, tak jsou fajn. A aspoň mi dlouho vydrží :o)

  5. Nedávno jsem koukala na nějaký pořad o mexické kuchyni. Zaujala mě tam jejich čokoláda na výrobu horké čokolády. Taková kulatá cihlička, co by už měla být i nějak okořeněná. Jenom se rozpustí v mléce a šlehá se takovým podivým dřevěným nástrojem.

    Potom možná tomatillos..podle toho pořadu se v mexické kuchini hodně používají, ale nevím jestli se u nás dají sehnat. :)

  6. ad horká čokoláda…já jsem to asi moc dobře nepopsala. Lépe je to třeba tady http://www.praktickekulinarium.com/index.php?…

    edit: a příště už budu vědět že stačí editovat starý příspěvek a že nemusím psát dvakrat :)
    Každopádně jak jsem si teď o tom tak trošku četla, tak ta mexicka horká čokoláda vypada opravdu lákavě :)

  7. 5: Cokoladove disky s vanilkou a orechy… uz tady slintam. Diky!

  8. Využiju toho, že se zde mluví o Mexiku a podělím se o svůj dnešní objev. Ceviche – dosud jsem naprosto neznal.
    videorecept v češtině:
    http://www.stream.cz/…ovky-ceviche

  9. Ceviche mohu doporucit, v Mexiku jsem mel i z Conche skebli, a byly vyborne. Tady je delam z pangasia, take ujdou.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.