O víkendu jsem se trochu snažil o nějaká cukrátka, narazil jsem ovšem na problém se sněhem a šlehačkou. Jak kdo děláte? Ručně metlou je to utopie, metla v robotu(v mém podání) vyrobila takový zmetek. Je jediné řešení ruční ponorný šlehač?
Cukrářský sníh a šlehačka RSS
-
-
Já šlehačku šlehačem, tím s metličkami a sníh, pokud je do 3 bílků, tak rukou metličkou a pokud je to nad 3 bílky, tak také tím šlehačem. Ovšem bacha, vše musí být na sníh dokonale čisté a nesmí být mastné, jinak nevyšleháte. Taky pozor na malé kousky žloutků v bílku…A pro dobré vyšlehání přidejte špetku soli
-
Šlehačku také el. šlehačem, ovšem hustá „domácí“ jde vyšlehat i růčo. Doma mám někde takový ten umělohmotný šťouchací válec. Je jasně růžový a starý asi 35 let. Ovšem stále funkční.
S bílky to mám podobně jako Terezka. Jeden či dva jdou bez problémů vyšlehat ručně, více šlehám el. šlehčem. Kapka octa či špetka soli bílky sněhu prospěje, je pak pěkně pevný. -
hlavní tipy už zazněly :)
tak snad jen k té šlehačce – na šlehání poctivě vychladit (pod 8st.), vplatí se zchladit i nádobu a klidně i metličky :)
jinak co se týče vajec – pokdu jsou úplně čerstvá (do 3 dnů od snůšky), můžete natrefit na takové, které opradu blbě vyšleháte. co se týče teploty, tak je to naopak, jajinka při teplotě pokojové :)
-
Teď už šlehám elektrickým ponorným, ale ten máme doma asi tak rok – předtím jsme používali plastovej s klikou -
cca 1,5 l plastová průhledná nádoba, na tom různobarevná plastová víčka z nichž dovnitř čouhaj tři páry šlehacích tyček a nahoru klička. Ta nádoba od šlehače je taky skvělá na pití, pokud se člověk nechce zdržovat neustálým doplňováním skleniček. -
hih:) obe veci sleham rucne a jde to:) bilky odvazne kontroluji obracenim misy nad hlavou, aby byl nejaky adrenalin:)))
-
Plastovej s klikou pouzivame porad, je spravne retro :)
-
Já jsem teda lenoch a oboje šlehám elektrickým šlehačem s metlama :o)
-
5: Kytko, to měli doma naši zřejmě, byla to taková skládanka, ozubené kolečko s metličkami muselo zapadnout do ozubeného víčka? Já to měla jako Merkur :D
-
Používám elektrický i na jeden bílek. Použít metličku, vyšlehnu si rameno z kloubu…
-
9: JJ, to je přesně on, bílé ozubené kolečko s metlama nasadit do otvoru v barevném víčku a na vyčnívající tyčku se závitem našroubovat kličku a pak už jenom točit a točit
-
;-)) to mi ani nedošlo, že ten plastovej s kličkou už je takový retro, taky ho pořád souběžně s elektrickým šlehačem používáme
-
10: Mám sešitou šlachu uvnitř :D
11: Červený víčko…
-
13: My máme taky s červeným, ale viděl jsem myslím i jiné barevné varianty.
-
tento šlehač jsem cca v 12 nebo ve 13ti u babičky rozmetal a překonstruoval na jakousi podivnou scifi zbraň s vysokým počtem laserových výstřelů za sekundu :)
krásně to hučelo a vůbec se s tím fajně střilalo!
-
15: ano, já s tím taky střílela. a těma metličkama namotala třásně z dečky tak, že jsem pak usoudila, že je třeba je ustříhnout.
-
tééda vy jste ale čísla! :-)))
Hm, my doma neměli takovouhle vychytávku, ale ten válec s pístem byl taky dobrej. Když svítilo sluníčko, koukala jsem se skrz něj, jak byl růžovoučkej a průhlednej – bylo tomooc hezké. Aspoň tenkrát, coby dítku mi to tak přišlo. Navíc byla sranda s tím pracovat.:-))) -
Ale takový šlehač, spolu s mokrým celerem a cedníkem funguje jako erotická pomůcka – viz britský seriál Haló, haló!
-
Nějak se to tady zvrtlo ve vzpomínkovou akci :-)
Děsí mě ty kousky žloutků v bílku. -
Kousky žloutků se vám dostanou do bílku jen, když vejce rozklepnete s takovou vervou, že porušíte tu žloutkovou blánu a žloutek se vám rozlije. Při opatrné manipulaci, když žloutek drží vcelku, tak je to v pohodě.
-
Kamarádky maminka je cukrářka a sníh třeba do kremrolí dělá „vařený“, teď jsem se jí schválně na to ptala.
bílky smíchám s moučkovým cukrem v nerezové misce, posadím na hrnec, ve kterém se mírným varem vaří voda, a šlehám mixérem… do té doby než to krásně ztuhne. navíc takhle přejdou bílky vlastně horkem a nehrozí tak salmonela apod…
a třeba kokosky dělám taky tak, do sněhu pak jen přidám kokos a nemusí se pak sušit hodiny, ale jen se rychle nechají zrůžovět na povrchu… -
21. wow! To je ale vychytávka!
-
22. on je pak hlavně ten sníh takovej pevnej tuhej a hned se nerozblemcá. prostě tu bílkovinu za stálého míchání částečně srazíš