Dobrý den kulinaři, zhánim nějaké recepty o Bramboráku na sladko., Jsem učeň 2 .ročníku Kuchař a dostal jsem to za domácí úkol a nemůžu nic najít. Jestly někdo má nějaké recepty či nápady moc by mi to pomohlo..Děkuji
Bramborák na Sladko?? RSS
-
-
Hmmmm, pane 1R, máte tu nějakou práci :))
-
Vaiby:
připomenu jen recept od nás ze severní moravy, tzv „stryky“ – zjednodušeně pečené strouhané brambory na sádle v pekáči se švestkama :)
http://www.recepty.cz/recept.asp?…
stará klasika:)
-
3. to by bylo tak za 3-, co?
A kde je paní učitelka? -
JJ děkuju za stránky…
-
Učitelka?? Potřebuji to do meníčka o 5 chodech. Ta mě přihlásila na Gastro Junior..
-
3, 5: Někdy je asi lepší dívat se jiným směrem.
The young chap is a living proof of the general level of literacy in the kitchens described by Rachad in his recent article on Souk.
Should our budding Escoffier ever aspire to publishing a cookbook, he could always hire a ghost-writer… :-) -
No co, bramborak se pomaze povidlama … a je to.
-
8: :)))
-
Vzpomněla jsem si, jak moje babička blahé paměti nám jako dětem pekla na rozžhaveném sporáku bramborové placky a pak je mazala povidly. Předpokládám, že se jednalo o klasické těsto z vařených brambor, mouky a vejce.
-
11. u nás se dělaly s rozvařenými jablky.
I kdybych se na hlavu postavila, nedocílím chuti babiččiných bramborových placek s jablky. -
11, 12, jóóó, taky si to pamatuju a často vzpomínám. To byla dobrota.
Aspoň jsem dnes měla bramboráčky s guláškem (od maminky). To taky není nic špatného ;-) -
9. tak jí bramboráky moje máma. ty, co zbydou do rána, si studený maže povidlama.
11. bramborový sucháčky babička taky dělávala. ty jsou z vařených brambor, ale mám pocit, že je dělala bez vajec, že jsme se s mamkou onehdy bavily, že by je malej mohl (má alergii na vejce).
pekly se přímo na plotně nasucho, tak legračně se nafukovaly, po upečení potřít máslem a pak povidla. -
13. mňamy. To musela být dobrota. Já dnes měla pohádku mládí s máslem, kakaem a skořicí. A děsně jsem si pochutnala. :-)))
Ale to patří do jiné místnosti. -
11: Moje moravska starenka taky delavala „sladke bramboraky“, rikali jsme tomu latky, byly pecene nasucho na rozzhavene plotne, namastila je sadlem, posypala mletym makem s cukrem a srolovala, byla to neskutecna pochoutka. Daji se udelat i ted, na suche teflonove panvi, ale uz to neni ono… ty prave starenciny uz to nejsou…
-
No to je ale tím, že je dělala na plotně. Já jsem je dělávala doma na normálním plotýnkovém elektrickém vařiči, v bytě bylo modro, bašta to byla neskutečná, ale byly taky jiné než ty ze sporáku. Teď na keramice si už netroufám ;o)) a z pánve mi nechutnají.
14. Asi by mi to chutnalo víc než s kečupem…
Do bramborových placek se vajíčko přidávat nemusí, my jsme je tam sice dávali, ale jde to i bez něj.