Bramborák na Sladko?? RSS

Štítky: ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den kulinaři, zhánim nějaké recepty o Bramboráku na sladko., Jsem učeň 2 .ročníku Kuchař a dostal jsem to za domácí úkol a nemůžu nic najít. Jestly někdo má nějaké recepty či nápady moc by mi to pomohlo..Děkuji

  2. http://www.pojdte-dal.cz/viewtopic.php?f=5&
    http://www.labuznik.com/recipe.php?…
    http://www.gambrinus.cz/…y-bramborak/

  3. Hmmmm, pane 1R, máte tu nějakou práci :))

  4. Vaiby:

    připomenu jen recept od nás ze severní moravy, tzv „stryky“ – zjednodušeně pečené strouhané brambory na sádle v pekáči se švestkama :)

    http://www.recepty.cz/recept.asp?…

    stará klasika:)

  5. 3. to by bylo tak za 3-, co?
    A kde je paní učitelka?

  6. JJ děkuju za stránky…

  7. Učitelka?? Potřebuji to do meníčka o 5 chodech. Ta mě přihlásila na Gastro Junior..

  8. 3, 5: Někdy je asi lepší dívat se jiným směrem.
    The young chap is a living proof of the general level of literacy in the kitchens described by Rachad in his recent article on Souk.
    Should our budding Escoffier ever aspire to publishing a cookbook, he could always hire a ghost-writer… :-)

  9. No co, bramborak se pomaze povidlama … a je to.

  10. 8: :)))

  11. Vzpomněla jsem si, jak moje babička blahé paměti nám jako dětem pekla na rozžhaveném sporáku bramborové placky a pak je mazala povidly. Předpokládám, že se jednalo o klasické těsto z vařených brambor, mouky a vejce.

  12. 11. u nás se dělaly s rozvařenými jablky.
    I kdybych se na hlavu postavila, nedocílím chuti babiččiných bramborových placek s jablky.

  13. 11, 12, jóóó, taky si to pamatuju a často vzpomínám. To byla dobrota.
    Aspoň jsem dnes měla bramboráčky s guláškem (od maminky). To taky není nic špatného ;-)

  14. 9. tak jí bramboráky moje máma. ty, co zbydou do rána, si studený maže povidlama.

    11. bramborový sucháčky babička taky dělávala. ty jsou z vařených brambor, ale mám pocit, že je dělala bez vajec, že jsme se s mamkou onehdy bavily, že by je malej mohl (má alergii na vejce).
    pekly se přímo na plotně nasucho, tak legračně se nafukovaly, po upečení potřít máslem a pak povidla.

  15. 13. mňamy. To musela být dobrota. Já dnes měla pohádku mládí s máslem, kakaem a skořicí. A děsně jsem si pochutnala. :-)))
    Ale to patří do jiné místnosti.

  16. 11: Moje moravska starenka taky delavala „sladke bramboraky“, rikali jsme tomu latky, byly pecene nasucho na rozzhavene plotne, namastila je sadlem, posypala mletym makem s cukrem a srolovala, byla to neskutecna pochoutka. Daji se udelat i ted, na suche teflonove panvi, ale uz to neni ono… ty prave starenciny uz to nejsou…

  17. No to je ale tím, že je dělala na plotně. Já jsem je dělávala doma na normálním plotýnkovém elektrickém vařiči, v bytě bylo modro, bašta to byla neskutečná, ale byly taky jiné než ty ze sporáku. Teď na keramice si už netroufám ;o)) a z pánve mi nechutnají.
    14. Asi by mi to chutnalo víc než s kečupem…
    Do bramborových placek se vajíčko přidávat nemusí, my jsme je tam sice dávali, ale jde to i bez něj.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.