V aktuálním čísle Eura se zabývají knihou Jídlo-dějiny chuti. Nechci
tomu říkat recenze, je to spíš jen vyzobání zajímavých faktů z knihy.
Autor knihu hodnotí jako poutavou – já jsem v půlce a silně
nesouhlasím, případám si u toho jak u čtení učebnice:)
Četli jste? Co knize říkáte?
(Můžu opět poslat přepis recenze, kdyžtak písněte na michala.gregorova@centrum.cz.)
Jídlo - dějiny chuti - recenze RSS
-
-
a publikovat u sebe na blogu nebudete? já jsem se kní ještě nedostal – přes hordy knih jiných :)
-
Já to měla v plánu, ale v půlce jsem ji odložila a nevím, kdy se k ní vrátím. A navíc nevím, jestli jsem na recenzování dost zběhlá, moc se na to necítím. Ale jestli ji dočtu, tak bych ráda pár postřehů na blog hodila:)
-
pravda, necte se uplne snadno a automaticky a nekdy je text prilis rozvlacny. neni to kniha, od ktere se neodtrhnete, ale zajimava mi prisla hodne. uz jenom proto, ze na podobne / podrobne shrnuti jen tak nenarazite. alespon v cestine ne, takze ja docela doporucuju. zvlast, pokud jste zvykli cist literaturu faktu :-)
-
Určitě se tam dá najít spousta zajímavého, jen mi prostě přijde, že se to dalo napsat líp a že je to promrhaná šance na lepší zpracování takového skvělého tématu…
-
tak to urcite, ale ja jsem radsi, kdyz vyjde aspon neco, kde nejsou uplne hovadiny (jako v nekterych kucharkach nebo televiznich poradech). jinak bychom se asi niceho nedockali. mmch. mate nekdo tip na neco podobneho, klidne v anglictine?
-
Nevím, zdali nejsem trochu mimo: k Vánocům jsem dostal velmi zajímavou knihu 1001 Foods You Must Try Before You Die. A global guide to the best ingredients.
Váží to asi tři tuny a mám z toho otlačená kolena (a to přes polštář!), ale přečetl jsem to od první stránky do poslední!ISBN: 978–1–8440–3612–7