základní přehled surovin od místních :) původní fotky!
http://bepviet.tym.cz/index.html
To je parádní projekt, hned posílám našim, kteří se nedávno z Vietnamu vrátili:)
Pěkné, doufám, že tam bude časem víc receptů.
I když poznámka „Tato surovina by neměla chybět k psímu masu. Dodává
jídlu lepší chuť.“ mi docela uzemnila, psa jíst nehodlám, byť tomu
našemu zlobidlu občas vyhrožujeme, že ho prodáme Vietnamcům :-)
Mají to nějaké popletené, kluci vietnamští. Kardamom u badyánu.
Ale s tím psím masem mi radost neudělali. :-(
Pivli:
mylsím, že to dělají děti ze ZŠ nebo SŠ :)
Tak jo, klucí a holky vietnamští. :-))))
Hezké. Tipuji ZŠ. Vtipný recept na rýži – cca 600 ml vody / na 3 malé misky rýže ( můžete použít místo misky hrnek)
Aha, tak jsem tam našel hořkou lufu, nevěděl jsem jak se to jmenuje, když jsem to kupoval, ale latinsky to tam mají špatně.
8: Blbě tam toho mají víc a tím nemyslím češtinu, kde tentokrát
mhouřím obě oči o 106.
Například u názvu kardamon mají fotku „Star Anise“, česky asi
badyán.
Ale jestli je to školní projekt – nese to všechny známky – tak „Well
done, children!“
„Well done, children!“
Nyní si uvědomuji, jak je tam ta čárka důležitá, ve světle jejich
záliby v psím a i jiném masu…
10: Pane 1R, tohle mi prosím po ránu nedělejte :DD
Tak mě napadá, v tomto případě by nabývalo značně jiného významu i prohlášení spiritistky, že je médium!
Asi jdu s křížkem po funuse a všichni už to znáte, ale až teď mi kamarádka ukázala zázvorové bonbony, které mají v každém vietnamském krámku za cca 25 Kč. Tedy vlastně jsou z Indonézie. Mají úžasně štiplavě-sladkou chuť. Jmenují se Ginger Candy a jsou v bílé krabičce o trochu menší než cigaretová.
A jsou zabalené v jedlém papírku. Absolutně skvělá záležitost.
Už jsem se tu párkrát chtěla na ně zeptat, jestli je někdo kupuje.
Díky za připomenutí. Na bolavý krk a ranní nevolnosti není nic
lepšího!!!
Pivli: Děkuji za připomenutí důležité věci: První papírek zahodíme, druhý sníme!!
Ten papírek je jedlý? Pokaždé jsem s ním zápasila, jak nešel sundat. :-) Doporučila mi je česká prodavačka, která pracuje ve vietnamské samoobsluze – mají normální sortiment plus asijské speciality. Vloni tam mívali i sáčkovaný zázvorový čaj, taky vietnamský – bohužel letošní zimu už ne, asi jim nešel na odbyt.
Jo, ten druhý papírek je jedlý. Jednou jsem to zjistila, když se mi po mnohaminutovém zápolení začal roztékat v ruce. Zázvorové bonbonky žeru :-))
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.