Mátě někdo tip na pražský obchod s čerstvou kávou? Mám absťák po lahodném domácím šálku. Zítra musím něco koupit
Čerstvá káva RSS
-
-
Co třeba Ebel Coffee http://www.ebelcoffee.cz/ebel_cz.htm
-
to je jediný obchod, o kterém vím
byl jsem tam jednou, nadšený jsem nebyl, ale asi zkusím znovu -
labohemecafe.cz – na stránkách mají e-shop a není problém si zboží osobně vyzvednout přímo v pražírně v Kunraticích.
A mamacoffee (osobně vyzkoušeno nemám) údajně nedávno kupovali velkou pražičku, takže u nich taky určitě půjde koupit čerstvý kafe. -
http://www.primacafe.cz – proč někam tahat, když to pošlou poštou do domu
-
5. Primacafe jsem nezmínil, protože to chtěl v Praze a dneska – to s českou poštou a pražírnou v Brně nejde moc dohromady. Pro delší časové období je to samozřejmě další dobrá možnost.
-
True. Já jdu spíš po chuti a po sortimentu. Ale dával jsem si tuhle mamacofe a bylo dobrý. Naštěstí jsem kávovarnici včas zadržel, když mi chtěla udělat „české zprasso“.
-
Nakonec jsem nakoupil v Ebel, teším se domu na ochutnávku.
Zatím mi nejvíce vyhovuje kralupská pražírna http://www.longberry.cz/ -
Ještě přidám http://www.cerstve-prazena-kava.cz/ nebyla jsem tam, ale chodím okolo.
-
Já normálně nakupuju z primacafe, ale jednou jsem taky zkusila longberry a stačilo mi to. Myslím že to co posílají není čerstvé, aspoň mi to tak připadalo, rozhodně ve srovnání s primacafe je to podle mě úplně jinde, bylo to takové úplně vyschlé, bez vůně. Sami i psali na svých webovkách, že jednodruhovky praží asi jednou měsíčně, ale mám pocit že ty stránky nějak předělali, teď už jsem to tam nenašla a i ten systém e-shopu okopírovali z primacafe.
-
Kupuju Ebel přímo v centru. Mamacoffee jsme taky už měla,. ale to nán dál:)
-
výborná káva je na http://www.kavaprazena.cz
Je opravdu čerstvě vypražená a je to poznat.
V krámě kolikrát leží i několik týdnů......
A ceny mají bezkonkurenční. -
Docela se divím že tu ještě nikdo nezmínil kávu od DOUBLESHOT
http://www.doubleshot.czKávu od nich je možné ochutnat každou sobotu na farmářských trzích v Karlíně.
I když jsme ještě kávový junior myslím že lepší kávu budete v ČR hledat jen těžko
-
↪ 16 baTh: no ono tohle vlákno bylo aktivní hlavně před 2 lety, kdy Doubleshot ještě neexistoval.
-
Jednoznačně http://www.cerstvakava.cz/ – odebírám dlouhou dobu a maximální spokojenost. Doporučuji se i mrknout na hodnocení na Heuréce.
-
nemuzu si pomoci… nejsem vlastne schopen ani polozit nejaky radny argument.. ale na webu cerstvakava.cz… tam se zastavil cas… omlouvam se.. je to jen takovy niterni pocit.. :)
-
↪ 18 marekhnatek: mimochodem Marku… z vasich referenci http://www.mefistofeles.cz/reference/
vyplyva ze cerstvakava.cz je vas klient… dovolim si tedy ponekud zpochybnit vasi objektivitu… a ten sileny design stranek nechame stranou.. :)
-
↪ 18 marekhnatek:
Koukal jsem na heuréku, že mnoho kladných recenzí je napsáno „vaším“ jazykem. To jste si docela máknul :) -
SEO v praxi.. :)
mimochodem… vzhledem k tomu ze sem o tomhle obchodu nemel do dnes poneti /teda.. ne ze bych o neco prisel.. doba segafreda je jiz asi 10 let za mnou/.. tak to seo asi nebude zadna slava…
-
Přátelé kávomilci, ybch pravdu řekl, kávou se zabývám dlouhá léta. A došel jsem k jednoduchému ale jednoznačnému závěru. Chtít po českých pražičích, aby udělali kávu stejně kvalitní, jako borci z Itálie, kde má káva více než stoletou tradici, je celkem nemístné. Je to, jako chtít po Italovi, aby uvařil prvotřídní svíčkovou na smetaně s knedlíkem. Už jsem měl doma mnoho desítek různých káv z celého světa včetně mnoha českých, a stejně, jako dokáže jen Ital vyrobit prvotřídní espresso mašinku a mlýnek, tak jen on umí tu správnou kávu. Ne, že by ty naše nebyly dobré, ale pokud porovnám 14 dnů starou kávu třeba od Torrefazione la Brasiliana z Assisi s jakoukoli stejně starou kávou z Čech, tak ten Ital, zkrátka, vyhrává na celé čáře. Nejde o nic jiného, než si zajistit kanály k právě upražené kávě z Itálie. Nehledě na to, že české kávy jsou obvykle ještě dražší. Mluvím ale jen o kávách, pražených pro espresso. Nikoli do džezvy, překapávače nebo frensch či aero pressu. O tom nevím zhola nic.
-
↪ 23 CanCalla: no ale tady bude myslim trosku problem s osbni preferenci chute espressa. ja to mam velmi podobne. tihnu k tomu klasickemu italskemu stylu, kdy kafe neni kysely jak…
jenze smula. cosi.. nevim co.. zpusobilo ze se v cechach preferuje spis takovy ten seversky styl, postaveny vylozene na arabice. zajimalo do jake miry to tem lidem chutna a do jake miry jsou ovlivneni tim.. ze jim nekdo rekl.. ze jim to chutnat ma.. :)ackoliv.. musim priznat ze obcas se i z te arabiky najde neco dobreho.. co chutna skoro tak dobre. jako by tam bylo trosku robusty.. :) kdyz jsem v eme lehce naznacil ze by se mi neco s robusou libilo.. koukali se na mne trosku neduverive..
-
↪ 24 milos: V ČR, že se preferuje severský styl? Lepší vtípek jsem dlouhou dobu neslyšel :) Nepreferuje a ještě dlouho preferovat nebude. České preference espressa tady jednoznačně a už dlouhou dobu formuje italská škola. A pokud je nějaký výrazný faktor, který by preference pro typické italské espresso nějak ohrožoval, tak vítr určitě nevane ze severu, ale ze Švýcarska :-)
-
tak jo.. nechal sem se ovlivnit tim ze pan majitel emy dovezl kybl kafe ze svedska a danska /ackoliv jsem vubec nepsal ani nemyslel skandinavsky.. ale spise „nejizni“/. ale pravda je.. ze ja nejsem zadny znaly teoretik. ale v ceskych kavarnach.. myslim v tech ceskych trendy kavarnach.. proste nic italskeho.. nic italskeho s cim ja jsem se setkal.. a mam rad.. nepoznavam. je to ryze subjektivni pocit… neprivlastnuji si pravo na vykladani absolutnich pravd..
-
↪ 26 milos: Ano, je to spíš o tom nejistém vymezení toho vašeho pojmu „ceskych trendy kavarnach“. Pokud budeme počítat na počty podniků, obsloužených zákazníků a obraty, tak tam asi není moc pochyb o tom, co v espressu vládne :-)
-
Řekl bych, že českým „kavárnám“ vládnou dvě deci přepraženého čůrka pressa Lavazza, nebo Segafredo, čím italštější název, tím víc trendy. Ale pokud člověk hledá najde třeba v Brně kavárnu Caffé del Saggio – ač italsky znějící název, poměrně nejižní styl.
-
To neni pravda, ceske preference espressa jsou: Normalne zaleju horkou vodou Jihlavanku nebo Daf edgeberts, pridam mliko, 5 lzicek cukru a je to! Cve, nejaky blby italove me nebudou ucit, kafe delam uz 40 let.
-
↪ 28 martas: A co Tungsram, Zastávka, Mezzanin, Atlas, Minor, Tranzistor a hafo dalších? http://poznejbrno.cz/kavarny/
Jak dí Žít Krno: Brno není město, je to životní styl! :)) -
Vanda: Mě na Café del Saggio zaujalo hlavně to, že je to krom kavárny i pražírna. Jinak kavárny moc nevyhledávám a vychutnávám hlavně doma kávy z Prima Cafe.
-
↪ 31 martas: S tím souhlasím, ale já raději kavárny. Doma kafe z French pressu, klidně Jihlavanku, jde mi o kofein a kvantitu. Dobrou kávu si dám venku.
A pro pobavení všem: http://www.vyvarovna.com/…fasista.html