Ahoj, nevím si rady. Dělal jsem předchvílí kuře (dvě čtvrtky) v troubě. Přibližně jak řekl Jamie. Nařezat, nasolit, nakořenit a nabylinit. Hodit do vyhřáté trouby na pekáč s trochou oliváče. Trochu z jedné strany, trochu z druhé, podlít vodou, nechat chvíli… a je to.
Jenže – někdy, zřejmě po tom podlití, se z trouby začaly valit hromady páry (jde o dost starou troubu, neudržela to v sobě). A především, nevonělo to jako kuře. Víceméně to smrdělo. (Vonět jako kuře to začalo až těsně před stavem „hotovo“.) Mám podezření, že ten smrad – to olivový olej dosáhl svého kouřového bodu.
Můžete mi něco potvrdit nebo vyvrátit? Především si nemohu dovolit naplnit místnost párou a smradem pokaždé, když budu chtít dělat kus kuřete. (Protože ono to kuře se víceméně docela povedlo!)