Opět jedno „sháněcí“ téma. Ve Skandinávii (zkušenost mám ze Švédska) dekorují pečivo perlovým cukrem. Zejména tradiční kannelbulle – skořicové kynuté šneky. Zajímalo by mě, zdalipak se perlový cukr dá sehnat i u nás. V běžné obchodní síti rozhodně ne, ale možná ho má Makro? Pokud jste ho někdy někdo viděl, tipy prosím sem!
Perlový cukr RSS
-
-
perlový cukr mívala Ikea…
-
Jééé, to jste mi připomněli, že je mám už asi dva roky ve špajzu a ještě jsem je nepoužila! Koupila jsem si je až budu péct francouzské „šuketky“. Dík za připomenutí ;-)
-
A, do Ikei se podívám…i když tuhle neměli ani brusinky…a to nemluvím o tom, že v Ikeách v cizině mívají prý dobrou švédskou kuchařku a u nás ani náhodou..
-
No, už je to nějaký ten čas, co jsem tam byla. Ale měli ho.
-
Tak jen pro pořádek – pražské Ikei již perlový cukr nevedou..Kupodivu vedou švédské kafe nebo koření..
-
Tak to jsou pěkně zákeřní…
-
Kamarád jede do Dánska, tak jsem ho pověřila:)
-
Perlový cukr jsem si onehdy dovezla z Belgie, na lutyšské vafle – luikse wafels/gaufres de Liege (jsou moc dobré, znáte je? I já, jako naprostý odpůrce všeho sladkého jsem je schopná pozřít). Nějak jsem nedomyslela, že nemám doma vaflovač. ;-) Domácí zdroj bohužel nevím.