Občas se mi zasteskne po domácí sekané, ale nerada kupuju maso již
mleté. Bohužel ani u řezníka už není všude pravidlem, že vyhlédnutý
kousek ochotně umelou. Takže uvažuju o koupi strojku, akorát nechci další
objemný elektrický krám, ale klasický železný, co se přišrouboval na
desku stolu. Vyrábí ho ale vůbec někdo?
Jak řešíte mleté maso? Nevíte kde sehnat starý dobrý mámamelemaso
stroj?
Strojek na maso RSS
-
-
u Forejta – http://www.zelezarstvinapodbabske.cz/
kupoval sem loni, made in czech rep., ultra klasika, fy porkert, cena 750,– Kč – http://www.porkert.cz/catalog.php?… -
Strojek zapůjčen sousedce, následnovně se odstěhoval i s ní. Řeším strojkem raz-dva-tři od Moulinexu. naprostá spokojenost.
-
Ja vlastnim Porkert masostrojek s nasledujici historii. Asi pred patnacti lety muj syn stredoskolak si privydelaval na pocitac obracenim burgru v jakesi hospode a jednou prisel domu prinesl Porkerta. Chef mu ho dal se slovy: „Tady mas ten kram Made in Czechoslovakia vem si ho domu je rozbitej“. Schazel mu ten sroubek co se pritahuje klika k tomu sroubovymu hrideli. Big deal, bohuzel sroubek byl levotocivy a metricky(v mm) misto vseobecne pouzivanych imperialnich ( v palcich). Metricke miry tenkrat pouzivali akorat Japonci v Hondach a Toyotach., zeptat se kanadana jak je dlouhy metr byla vzdycky sranda. Spraveny Porkert lezi nepouzivany ve sklepe, rad ho poslu ale obvavam se, ze postovne bude vyssi nez cena u pokert.cz
-
Děkuju, skočím na Podbabskou, tam to dokonce i znám :)