Můžete mi někdo vysvětlit, proč v Paříži stojí 70% čokoláda Lindt 1,1 € a v Praze v Bille 2,5 € ?
V Praze je draze (Lindt)) RSS
-
-
„Protože v Paříži za tu cenu by to byla diskriminace rasových menšin, jelikož je čokoláda hodně tmavá..“
Doporučuji jakoukoliv knihu o ekonomice a základní pojednání o nabídce a poptávce včetně aspekty kalkulace „skrytých nákladů“ na prodané statky a služby, tzn. plánovaný výstavba a rozvoj, koupě a převod fy. Delvita na Billa, nízká spotřeba výrobků fy Lindt navzdory reklamě a malé objemové bonusy ze zboží, v neposlední řadě fakt, že to prostě za tu cenu tady někdo kupuje..viz článek o neviditelné ruce trhu.
(celé řádně nadneseno) -
Nejen v Praze je draze, bohužel v celé naší republice. A nejde jen o čokoládu! Také nejde jen o ceny, ale i o kvalitu.
Ještě, že to mám za hranice jen pár km ;-) -
No, vitnamci ji maj cca za to euro deset.
-
4: A není Made In China? ;o) BTW k ceně Lindtu na našem trhu mě napadá kouzelná replika z PN: „There are some incredibly overpriced vinegars on the market at the moment – so any of them will do…“
-
no možná to bude tím, že se toho tady u nás sežere, obleče a tedy i prodá výrazně méně než v Polsku, Německu a v Žabožroutsku. Já jsem si na sebe u nás nic nekoupil tak možná čtyři roky a čukolády jen a pouze z Migros ve Švajcu, tolik druhů u nás ještě ani deset let mít nebudeme. A ty ceny nikdy.
-
Nooo, já nevim, zrovna u tý čokošky … jaký náklady ospravedlní dvojnásobnou cenu? Centrální sklad řeťezce zavolá, že potřebuje kamion Lindtek – oni je za pár šupů dovezou třeba z velkoskladu v německu… a basta. Imho je to přirážka „za luxus“, ne objektivně vyšší náklady.
-
7. Cena se neurčuje podle nákladů. Prostě předpokládaj za tuto cenu takovej prodej, že jim to dá dohromady největší možnej zisk, nic jinýho v tom není… Lindt není značka čokolády, kterou by kupovali lidi extrémně citliví na cenu…
-
velké společnosti mají pro dané regiony přesně dané marže, podle obratů, kupní síly obyvatel atd… a něco dovést kamionem za pár šupů není stejné, jako dovést něco dodávkou za pár šupů a to ještě po celé republice. A Lindt opravdu není zrovna značka, která by pracovala s cenou, takovej Suchard je ještě dražší a rozhodně nepůjde nikdy s cenou dolů.
-
njn, takže já na lindky kašlu a kupuju rapunzel a vivaness – jednak jsou čokoládovější a jednak levnější :d
-
na lindt pozor, ty opravdu drahé čokoládové kuličky s čoko náplní nejsou tka úplně čoko, je v tom hromada rostlinýho tuku. docela zklamání, na chuti je to hodně znát, ale pokud to chcete risknout,t ak ve štěrboholích je lindt „outlet“ a jsou tma opravdu o něco levnější, ty kuličky snad normálně stojí přes 150, tam je žena koupila za 120
-
Potvrzuji příspěvek od Davida – v Praze v čínských potravinách za 39,– Kč (Metro Luka, Anděl Arbesovo nám.). Výběr velký, kvalita 100%. Zrovna chroupám svůj poslední objev – Chilli s Hot Grenadine.
-
Jednoduchá odpověď: Češi se snaží na všem vydělat :-) Čím to bude dražší, tím lepší. Všechno je u nás drahé v porovnání s cizinou, ať je to oblečení, auta, spotřební zboží. Btw. Čokoláda Lindt mi připadá být kvalitní, kdo je do ní blázen, hlavně do mléčných bonbonů Lindor, mám pro něj malý tip, jak je levně koupit, a rozhodně ne 200 g za 150 Kč, jak to tu psal některý uživatel ;)
-
já jsem zjistila, že ty tabulkové, plněné Lindt, jsou na mne příliš sladké, a to nemám hořkou čokoládu vůbec ráda.
-
kvalita čokolády se pozná zejména podle složení. Pokud je v čokoládovém bombónu nejvíc cukru a a ztuženého rostliného tuku, nejde o kvalitní čokoládu. Kvalitní mléčná čokoláda se skládá z cukru, kakaového másla, kakové hmoty a mléka (sušeného), plus vanilka nebo vanilin třeba. Rostliný tuk je levná náhražka. To ovšem neznamená, že věc s rostliným tukem musí být úplně hnusná. Pro ty lindtí bombony to úplně neplatí.
-
Zajímal by mě ten tip na levné Lindory:)
-
Ozvi se na ennetey@centrum.cz, dám Ti ten tip ;)
-
Já jsem byla teď o víkendu v Krakowě a tam v knihkupectví :) prodávali Lindt čokoládu za 35 Kč .. jsem si myslela, že mám vlčí mlhu, nebo neumím počítat
-
Vědma:
Krakooooooooooow!!!! :) a jak bylo? co zapiekanki? :)
-
Viděla jsem u nás v Rudné ve vietnamské samoobsluze (fantasticky zásobovaná) nějaké 300g balení za rovných 99 korun českých.
-
ad 19. bylo kásně, ale ziiiima :) .. zapiekanky bodly, aspoň pusu jsem si na chvíli zahřála.
-
vskutku, asijští obchodníci nabízí Lindt za rozumnou cenu