Cejlonská skořice RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

1 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,

    kdysi tu někdo sháněl cejlonskou skořici. Rád bych o ní krátce pohovořil – je to naprosto jedinečné koření, které je podstatně jiné, než běžná, čínská skořice. Čínská skořice je rostlinný druh Cinnamonum cassia, zatímco cejlonská skořice je druh Cinnamonum verum/zeylanicum. Jinak vypadá, jinak se sklízí a především jinak voní, naprosto božsky. Záviny, koláče, káva a další pokrmy jsou s ní úplně jiné. Značný rozdíl je i zdravotní – běžná čínská skořice, kterou používáte, a která tvoří asi 95% skořicového trhu, obsahuje značné množství alkaloidu kumarinu, který zatěžuje játra a ledviny. Cejlonská skořice obsahuje kumarinu jen stopové množství.

    …a snad mi pan Cuketka hlavu hlavu neutrhne, když si dovolím zmínit, že ji lze pořídit na našem eshopu http://www.cejlonskaskorice.cz :) na cejlonskou skořici se totiž specializujeme, dovážíme ji přímo ze Sri Lanky (= Cejlon) a máme opakovaně potvrzeno, že jsou lidé velmi rádi, když poznají cejlonskou skořici, protože opravdu voní a chutná nádherně, jinak. Ne nadarmo byla právě a jen tato pravá skořice v Apollonově chrámě v Mílétu ve středověku obětovávána jako dar bohům.

    Tak se omlouvám za reklamu a apeluji – poznávejte pravou skořici!

    Pavel

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.