Dobrý den,
na internetu jsem našla spoustu ohlasů na to, že se kváskové těsto může mrazit. Jenže někdo úpěnlivě brojí za mražení nenakynutého těsta a dokynutí potom, někdo naopak vykřičníky používá u mražení už těsta nakynutého.
Dala jsem tedy mrazit nenakynuté těsto v ošatce a po třech dnech ho dala na noc do lednice. Ráno je pořád splasklé, stejné jako jsem ho dala před několik dny do mrazáku a kynout se určitě nechystá… Jeho bratr rovnou pečený vykynul pěkně. Asi jsem ho zabila :-(
Jak to tedy s tím mraženým těstem je? Mrazit nakynuté nebo nenakynuté?
(Je taky možné, že mi mrazák hodně špatně mrazí a těsto v něm mezitím nakynulo a splasklo…)
Protože se mi nechce dvakrát týdně jet procesem množení kvásku a pečení chleba (bydlím sama, tak peču malé bochníčky), proto bych ráda jedno těsto mrazila. Nevyplatilo se mi totiž mrazit už hotový chléb – po vytáhnutí (po 3 dnech) je suchý a už ne tak dobrý).