Nemá prosím někdo zaručený recept na to fantastické sladko-kyselé žluté zelí, co dávají k některým pokrmům v klasické „čínské“ restauraci? Chtěl bych ho udělat na Silvestra pro hosty jako jednu z příloh.
Skvělé čínské zelí RSS
-
-
Jestli myslite to zeli se sladkokyselym nalevem..... nakrajim/nakrouham zeli, pridam julienne mrkev. Je dobre pak oboje na chvili ponorit do ledove vody, scedit a dat v igelitovem sacku do lednice. Nalev : 2 lzice ryzoveho octa, 2 lzice bileho cukru, 0.5 lzicky soli, trochu vody. Nekdy pridam sezamovy olej a oprazena sezamova seminka, ale to uz je nadstavba toho obycejneho.
-
Diky dobra vilo, jdu to hned vyzkouset :)
-
Tak jak to dopadlo?
-
Dopadlo to pomerne dobre, vsem chutnalo, ale chce to jeste poladit. Od vietnamky jsem zjistil, ze pridavaji jeste citronovu stavu, takze priste zkusim mene ryzoveho octa a pridam citron. Nekdy to na prvni pokus proste na 100% nevyjde, nez si to sedne, i kdyz treba coleslaw jsem trefil asi nejlepsi napoprve.