Chtěla bych se zeptat, co soudíte o kokosovém oleji (třeba Kami). Je o něm spousta protichůdných informací, např. jej vychvalují zde: http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?… nebo naopak zatracují – dnes uvedeno na netu v Novinkách:
Kokosový tuk (olej) má extrémně vysoký obsah nasycených mastných kyselin (90 %), které mají negativní vliv na zvyšování hladiny cholesterolu v krvi a zvyšují riziko srdečně-cévních onemocnění. Obsah vícenenasycených mastných kyselin je minimální (2 %) a zastoupení řady n-3 nulové. Využívání tohoto oleje pro přípravu pokrmů není vhodné (i když je dobře stabilní při vysokých teplotách), protože pokud přejde i v malém množství do pokrmů, můžeme sledovat negativní zdravotní efekt. Vzhledem k tomu je z výživového hlediska ještě rizikovější než palmový olej.
Vzhledem k tomu, že jej v kuchyni používám (100% panenský), tak by mne zajímalo, co je pravda. Děkuji.