omlouvám se všem za off-topic v tomto foru, ale potřebuji rychlou radu a vidím, že Pivli byla nedávno online. Pivli, nevíš, kde bych narychlo v Praze sehnala to koření sumac, co bylo včera v tom palestinském pokrmu? Předpokládám, že ve Farahu v Myslíkově, ale abych se tam nehnala zbytečně, kdyby ho měli třeba v Makru, Tescu, M&S. Netušíš?
Londýn - tipy RSS
-
-
61: Ve Farahu jsem ho naposled viděla, jinde nevím.
-
Nordy: dík, už jedu odtamtud s čtvrtkilovou pikslou ;-) menší neměli :-(
-
do palestinského pokrmu bych dal spíš střelný prach – aby to mělo sílu
-
Vidím, žes uspěla, byla jsem mimo PC.
Ve Farahu mívali sumah (škumpu) i na váhu. Jinak prodejna čajů, koření a kávy v Haškově ulici to taky jistí. Sumah je skvělé koření, salát fatuš se bez něj neobejde. Mňam!
Dá se sice nahradit citronem či limetkou, ale není to ono.
Používá se nejen v palestinské kuchyni, ale v jídlech celé oblasti Středomoří a jihozápadní Asie. -
Pivli: jojo, dík. Asi bych ho bez problémů koupila i po cestě v tom Londýně (tím obratně vracím diskuzi do původních kolejí ;-)), ale chtěla jsem mít jistotu.
-
↪ 52 Jednorozec:
Tym mojim komentom o zlom jedle som myslela prave to, ze bohuzial casto ani varenim from scratch clovek vela neporiesi, pretoze problem je uz v kvalite zakladnych surovin, a to v celom britskom potravinarskom priemysle… Tak to dopadne, ked je krajina prilis retail driven a nadstandardne silne retazce dotlacia vyrobcov k stale absurdnejsim praktikam, ktore chvalabohu zatial nikde inde v Europe nemaju obdobu.A aby to tak nevyzeralo, sem-tam potom trochu sebapopularizujucich akcii (mame jutove tasky, odstranili sme trans-fats z nasich vyrobkov, mame vlastnu organics range, you name it)… Ako ked McDonalds vedie healthy food kampane, akurat to posobi vierohodnejsie…
-
cappuccino, co píšete je sice pravda, ale není to celá pravda.
Existují alternativní zdroje. Malé farmy používající tradiční metody, malí pekaři, uzenáři a sýraři hrdí na svou práci, atp.Nechci zde znovu uvádět příklady z našeho vlastního života, ale opravdu to jde vyhnout se větší mírou nakupování potravin v supermarketech. Kdo hledá, ten najde!
-
martino, já jsem v londýně měla vždycky ráda tyhle restaurace http://www.jdwetherspoon.co.uk/ . jsou to takove puby, nicmene s vybornym britskym jidlem. treba na typical english breakfast je to super. koukam, ze na netu nepisou ceny,ale je to celkem levny, za 7 liber se tam snad taky neco vybere. jinak bych taky nedoporucovala jist nejaky sendvice, to je preci uplna skoda zrovna v londyne, kde je nabidka jidel tak siroka…
co se tyce fish and chips, tak si pamatuju, ze primo pred tower jsou stanky nabizejici takove take away. vsichni to tam mohutne pozivaji :) stoji to tak pet liber a vypadalo to moc prima.
no hlavne, at vam tam chutna a koukat do leva :) -
petrunka: díky za tipy. No a pivo si musím taky dát :)
-
Martine to už asi nepomôže, ale všetkým, čo v najbližšom čase pôjdu do Londýna: vyššie spomínaný JD Wetherspoon odvčera zaviedol ponuku jedál za 2.99 libier. Časovo neobmedzená ponuka, rozumej dokým trvá tvrdá kríza…
The five meals available at £2.99 are; cottage pie, chips and peas (made with British beef), ham, eggs and chips (Wiltshire ham, served with two fried free-range eggs), sausages, baked beans and chips (award-winning Lincolnshire sausages), spicy tomato pasta and jacket potato and tuna mayonnaise with a salad.
-
71. To je ale fakt super cena. Navíc je to taková ta poctivá chutná strava, pro ty, kteří chtějí ochutnat něco typicky anglického – jak dělané. Pro posh, co si lejou na tláču aceto balsamico to nebude, Ale já bych si to dala všechno a 2×! ;-)))
-
Zaslechl jsem, že Wetherspooni začnou/začali čepovat pivo za 99 pencí za pintu.
Při slabosti libry nám sem brzy začnou lítat party českých a slovenských kluků, aby se tu lacino rozšoupli a namázli… -
1R: A až ten anglický lágr za 99p ochutnají tak zase bleskem pomažou pryč ;).
-
Pokud jdete vyloženě po ceně, tak ne úplně špatné asijské (spíš thajské než čínské) all you can eat buffety jsou v ulici Greek st. v Soho, našel jsem taky jeden italský (provozovaný asiaty :) all you can eat, taky v Soho, je to myslím v jedné z kolmých ulic ke Greek st. Cena je obvykle kolem 5–6 GBP, záleží na denní době. Super levné jídlo mají před 18. hodinou ve stáncích v Camdenu (konec otevírací doby), obvykle je to za pouhou 1 GBP. Ja jasné, že cena odpovída kvalitě.
Při poslední návštěvě v Londýně jsem byl v docela solidním brazilském all you can eat podniku Feijao de Luis(http://www.cucabrazuca.com/…zil-by-kilo/), cena 6,5 GBP, samozřejmě to ani zdaleka nedosahovalo kvalit třeba pražského Ambiente Brasilero, ale na latinskoamerický oběd fajné.
Na hledání občerstvoven v Londýně je ideální local search engine http://www.qype.co.uk/, je to i s uživatelskými recenzemi a hodnocením.
V létě není od věci koupit si v Tescu nebo v Sainsbury's bagetu, něco na ní, olivy, víno a udělat si piknik v jednom z londýnských parků.
-
Nějaké tipy k Londýnu (a i jídle tam) jsou také na: http://www.anglie.cz/…tika/londyn/
-
Možná už jdu s tipem pozdě, doporučuju Yates, jedna pobočka je přímo na Leicester square vedle Odeonu (teda jestli se to kino tak jmenuje:D už se nepamatuju), je tam levně a docela slušné jídlo – Fish and Chips, Pečená brambora…atd…taková klasika a je to v centru.
Mimoto jejich pečené brambory miluju…